کاربرد پیش تیمار اولتراسونیک در استخراج روغن دانه کنجد و بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی آن | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 6, Volume 14, Issue 73, 1396, Pages 61-70 PDF (183.25 K) | ||
| Authors | ||
| الهام اشجعی1; محمدرضا اسحاقی* 2; سیمین اسدالهی2 | ||
| 1دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ورامین پیشوا، گروه علوم و صنایع غذایی، ورامین، ایران | ||
| 2استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ورامین پیشوا، گروه علوم و صنایع غذایی، ورامین، ایران | ||
| Abstract | ||
| چکیده در بین منابع روغنی،کنجد با نام علمی Sesamum Indicum L. قدیمیترین دانه روغنی است که توسط انسان شناخته شده است. این دانه روغنی از ارزش غذایی و دارویی بسیار بالایی برخوردار است و یک منبع غنی از پروتئین و چربی مرغوب محسوب میگردد. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر زمان و فرکانس پیش تیمار اولتراسونیک جهت روغن کشی از کنجد به روش استخراج با حلال بر راندمان و ویژگی های فیزیکوشیمیایی روغن استحصالی می باشد. تجزیه و تحلیل آماری داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 انجام شد. همچنین مقایسه میانگین دادهها براساس آزمون دانکن در سطح 05/0 درصد انجام پذیرفت. بر طبق نتایج این تحقیق، تیمار اولتراسونیک موجب کاهش معنی دار ضریب شکست (حداکثر 5/6 درصد)، اندیس اسیدی (حداکثر 8/36 درصد) و اندیس پراکسید (حداکثر 72/9 درصد) و افزایش معنی دار راندمان شده (حداکثر 84/5 درصد) اما اثر معنی داری بر دانسیته (001/0±915/0) نداشت. این تحقیق نشان داد پیش تیمار اولتراسونیک به مدت 90 دقیقه با فرکانس 130 کیلوهرتز بدون تغییر ساختار اسید چربی روغن، موجب افزایش راندمان روغن کشی می گردد. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: استخراج روغن کنجد; اولتراسونیک; خصوصیات فیزیکوشیمیایی | ||
|
Statistics Article View: 117 PDF Download: 98 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,584 |
| Article View | 20,362,152 |
| PDF Download | 16,252,835 |