شربت فروکتوز و اثرات عملکردی و تغذیه ای آن | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 30, Volume 14, Issue 72, 1396, Pages 371-381 PDF (149.34 K) | ||
| Authors | ||
| لیلا کمالی روستا* 1; امین سید یعقوبی1; محسن امینی2; مهدی امینی2 | ||
| 1دکتری علوم و صنایع غذایی، مرکز دانش بنیان گروه صنعتی و پژوهشی فرهیختگان زرنام | ||
| 2دانشجوی دکتری مدیریت اجرایی، مرکز دانش بنیان گروه صنعتی و پژوهشی فرهیختگان زرنام | ||
| Abstract | ||
| چکیده شربت ذرت حاوی فروکتوز (HFCS)[1] تبدیل به یکی از اجزای معمول تشکیل دهنده مواد غذایی در 40 سال گذشته شده است. با این حال، مواردی درباره افزایش ارتباط مصرف HFCS و خطر ابتلا به چاقی، سندرم متابولیک، بیماری های قلبی و عروقی و دیگر پیامدهای سلامتی در مقایسه با سایر شیرین کننده های کالری دار مطرح شده است. متداول ترین انواع HFCS HFCS-42) و HFCS-55) در ترکیب شبیه به ساکارز (شکر) بوده و متشکل از مقادیر تقریبا مساوی از گلوکز و فروکتوز هستند. تفاوت اولیه بین HFCS و ساکارز این است که این مونوساکاریدها به صورت آزاد در محلول HFCS موجودند اما در ساکارز به شکل دی ساکارید می باشند. دی ساکارید ساکارز به راحتی در روده کوچک شکسته می شود و در نتیجه فروکتوز و گلوکز به شکل آزاد از هر دو منبع ساکارز و HFCS به طور یکسان جذب می شوند. مزایای HFCS برای تولیدکنندگان مواد غذایی این است که مونوساکاریدهای آزاد موجود در HFCS سبب افزایش عطر و طعم، ماندگاری، نرمی بافت، جذابیت رنگ و تسهیل درقابلیت اختلاط در مقایسه با ساکارز می شود. از آنجا که ترکیب HFCS و ساکارز به ویژه در جذب توسط بدن خیلی شبیه به هم هستند، شواهدی وجود ندارد که HFCS نسبت به ساکارز تأثیر بیشتری در ایجاد پیامدهای سلامتی داشته باشد. در ضمن مطالعات اپیدمیولوژیک بسیار دقیق و جامعی برای تجزیه و تحلیل مصرف مواد غذایی، از جمله ارزیابی مکانیسم عمل و رابطه بین میزان مصرف فروکتوز و سطح پاسخ بدن لازم است. در حال حاضر، شواهد و مدارک کافی برای ممنوعیت و یا محدود کردن استفاده از HFCS و یا سایر شیرین کننده های حاوی فروکتوز در مواد غذایی و همچنین نیاز به استفاده از برچسب های هشدار دهنده بر روی محصولات حاوی HFCS وجود ندارد. [1]. High Fructose Corn Syrup (HFCS) * مسئول مکاتبات: l.kamalimail@gmail.com | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: شربت ذرت حاوی فروکتوز; شکر; شیرین کنندههای دارای کالری; پیامدهای سلامتی | ||
|
Statistics Article View: 127 PDF Download: 58 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,811,026 |
| PDF Download | 16,004,594 |