بررسی اثر ضد میکروبی نانوسیال بر پایه عصاره سریش و نانو ذره اکسید روی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 23, Volume 14, Issue 72, 1396, Pages 283-290 PDF (442.92 K) | ||
| Authors | ||
| مرجان توکل1; علی محمدی ثانی* 2; ایمان فرحبخش1 | ||
| 1دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قوچان، گروه علوم و صنایع غذایی، قوچان، ایران | ||
| 2باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران | ||
| Abstract | ||
| چکیده پژوهش حاضر با هدف ارزیابی اثر ضدمیکروبی نانوسیال بر پایه عصاره اتانولیسریشدرشرایطآزمایشگاهی در برابرسه باکتری استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیا کلی، سالمونلا آنتریکا انجام شد. عصارهگیاه سریش به روش خیساندن به دست آمد و برای تعیین اثر ضدباکتریایی آن از روش انتشار دیسک درسه غلظت mg/ml 200، 250 و 300 برای عصاره اتانولیگیاه و غلظت ppm1000 برای نانوذرهاکسید روی استفاده شد. نتایج نشان داد که عصاره اتانولی گیاه سریش بدون نانوذره دارای هاله عدم رشد نبود اما با افزودن نانو ذره اکسید روی به عصاره گیاه هاله عدم رشد مشاهده گردید که بزرگترین آن 23 میلیمتر بود. حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی(MBC) با استفاده از روش رقیق سازی میکروبراث تعیین گردید. در این آزمون عصاره گیاه بر پایه نانوذره اکسید روی بالاترین اثرات بازدارندگی(5/12 میلیگرم برمیلیلیتر) و کشندگی (25 میلیگرم برمیلیلیتر) در برابر باکتری استافیلوکوکوس اورئوس از خود نشان داد. از نتایج چنین برمی آید که عصاره اتانولیهرچند دارای خاصیت مهارکنندگی و کشندگینبود لیکن با افزودن نانوذرهاکسیدروی امکان بکارگیری آن جهت کنترل پاتوژن ها و به عنوان نگهدارنده طبیعی درصنایع داروسازی و غذایی قابل استفاده است. | ||
| Keywords | ||
| خواص ضدمیکروبی; عصاره سریش; نانوذره; اکسید روی | ||
|
Statistics Article View: 121 PDF Download: 125 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,810,922 |
| PDF Download | 16,004,537 |