اندازه گیری رطوبت در نمونه های آرد با استفاده از حسگر گازی براساس نانوکامپوزیت پلی پیرول-اکسید روی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 2, Volume 14, Issue 72, 1396, Pages 13-24 PDF (681.75 K) | ||
| Authors | ||
| سجاد پیرسا* 1; شیوا قارونی2; رسول پیرمحمدی3; هادی الماسی4; احمد پورستار مرجانی5 | ||
| 1استادیار و عضو هیئت علمی گروه علوم وصنایع غذایی دانشگاه ارومیه | ||
| 2دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم وصنایع غذایی دانشگاه غیر انتفاعی آفاق ارومیه | ||
| 3استاد تمام دانشگاه غیر انتفاعی آفاق ارومیه | ||
| 4استادیار و عضو هیئت علمی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه ارومیه | ||
| 5دانشیار و عضو هیئت علمی گروه شیمی دانشگاه ارومیه | ||
| Abstract | ||
چکیده در این تحقیق نانو ذرات پلی پیرول (PPy) و نانوکامپوزیت پلی پیرول-اکسید روی (PPy-ZnO)به روش شیمیایی بر روی فیبر پلی استری درحضورکلریدآهن 3 سنتز گردیده و فیبرهای هادی الکتریسیته تهیه شد. اندازه، شکل و مورفولوژی ذرات سنتز شده با استفاده از تکنیک میکروسکوپ الکترونی روبشی بررسی شد. نتایج بدست آمده نشان دادند پلی پیرول های سنتز شده کروی شکل و در ابعاد 60-150 نانومتر می باشند در حالی که ذرات نانوکامپوزیت پلی پیرول-اکسید روی دانه ای شکل بوده و در ابعاد30-120 نانومتر می باشند. فیبر پلی پیرول و پلی پیرول-اکسید روی تهیه شده به عنوان حسگر در آنالیز و اندازه گیری رطوبت در نمونه های مختلف آرد مورد استفاده قرار گرفت. از طرح آماری مرکب مرکزی برای بهینه سازی شرایط آنالیز حسگر ها از جمله دما، زمان و مقدار نمونه آرد استفاده شد. نتایج بدست آمده شرایط بهینه متفاوتی را برای دو حسگر نشان داد. مقایسه حساسیت دو حسگر به رطوبت آرد نشان داد که حسگر پلی پیرول-اکسید روی نسبت به حسگر پلی پیرول حساسیت بهتری دارد. نتایج نشان داد که حسگر پلی پیرول-اکسید روی در محدوده 02/0 تا 25/0 درصد به راحتی می تواند رطوبت در نمونه های آرد را شناسایی و اندازه گیری کند. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: پلی پیرول; اکسید روی; نانوساختار; آرد; اندازه گیری رطوبت | ||
|
Statistics Article View: 129 PDF Download: 118 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,811,026 |
| PDF Download | 16,004,593 |