اندازهگیری قدرت تولید گاز پودرهای نانوایی (بیکینگ پودر) با روش سریع حجمسنجی آزمایشگاهی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 21, Volume 14, Issue 71, 1396, Pages 243-249 PDF (132.83 K) | ||
| Authors | ||
| فرزانه امینی1; سید هادی پیغمبردوست* 2; سالار همتی3 | ||
| 1دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | ||
| 2استاد تکنولوژی مواد غذایی، گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی | ||
| 3دانشیار سنتز، دانشگاه علوم پزشکی تبریز | ||
| Abstract | ||
| چکیده پودر نانوایی مهمترین مادهی حجمدهنده شیمیایی است که بهمنظور هوادهی در محصولات نانوایی استفاده میشود، و موجب آمادهسازی بهتر خمیر و پوکی و تخلخل در آن میشود. در این تحقیق قدرت تولید گاز چندین نمونه بیکینگپودر با استفاده از روش نوین حجمسنجی سریع آزمایشگاهی (دستگاه چیتیک) اندازهگیری شدهاست. همچنین خصوصیات خمیر (وزن مخصوص) و ویژگیهای فیزیکی کیک تولیدی (حجم، دانسیته ظاهری) مورد بررسی قرار گرفت. همبستگی روشهای آزمایشگاهی حجمسنجی و خصوصیات حجمی کیک بررسی شد. در نهایت، با توجه به همبستگی بالایی که بین نتایج حاصل از آزمون چیتیک و ویژگیهای فیزیکی کیک تولیدی مشاهده شد. میتوان با استفاده از آزمون سریع چیتیک ویژگیهای حجمی کیک حاصل از نمونههای مختلف پودر نانوایی را بدون نیاز به پخت پیش بینی کرد. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: بیکینگ پودر; دی اکسیدکربن; دستگاه چیتیک; تولید گاز; حجم کیک | ||
|
Statistics Article View: 116 PDF Download: 88 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,768,398 |
| PDF Download | 15,982,241 |