بررسی امکان استفاده از اسانس کارواکرول در پوشش صمغ دانه قدومه شیرازی بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی، میکروبی و حسی انگور در طول مدت ماندگاری | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 11, Volume 14, Issue 71, 1396, Pages 121-134 PDF (274.01 K) | ||
| Authors | ||
| صغری مرآتی فشی1; لیلا ناطقی* 2; نازنین زند2 | ||
| 1دانشجو کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ورامین پیشوا، گروه علوم و صنایع غذایی، ورامین-ایران | ||
| 2استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ورامین پیشوا، گروه علوم و صنایع غذایی، ورامین-ایران | ||
| Abstract | ||
| چکیده با توجه به میزان بالای ضایعات انگور، بکار بردن روشهایی در بستهبندی به منظور کاهش ضایعات و افزایش عمر انبارمانی ضروری است. استفاده از فرآوردههایی مانند پوششها و فیلمهای خوراکی و نیز ترکیبات ضدمیکروبی طبیعی راه حل مطلوبی برای کنترل باکتریهای پاتوژن و توسعه زمان ماندگاری محصولات بستهبندی میباشد. هدف از این مطالعه ارزیابی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و ضدمیکروبی انگور پوشش داده شده با صمغ دانه قدومه شیرازی حاوی اسانس کارواکرول بود. بنابراین غلظتهای 5/0 ، 1 و 5/1 درصد از کارواکرول به پوشش خوراکی یک درصد صمغ دانه قدومه شیرازی اضافه گردید و سپس انگورها در محلول فوق غوطهور گردیدند و نمونهها در دمای 4 و 25 درجه سانتیگراد به مدت سه هفته نگهداری شدند. آزمونهای فیزیکوشیمیایی، میکروبی و ارزیابی حسی در فواصل زمانی 1، 7، 14 و 21 روز انجام گرفتند. با افزودن پوشش صمغ دانه قدومه شیرازی حاوی اسانس کارواکرول روی انگورها میزان اسیدیته، افت وزن، رشد میکروبی و درخشندگی انگورهای پوششدار در مقایسه با شاهد (بدون پوشش) به شکل معنیداری )05/0≥P) کاهش داشت. افزودن پوشش مذکور به انگورها منجر به حفظ سفتی بافت انگورها در مقایسه با شاهد پس از 21 روز نگهداری گردید. نمونههای انگور پوششداده شده حاوی 1 درصد اسانس کارواکرول دارای بالاترین میزان پذیرش کلی پس از 21 روز نگهداری بودند. بنابراین استفاده از 1 درصد کارواکرول در پوشش صمغ دانه قدومه شیرازی، به منظور بهبود خواص فیزیکوشیمیایی، حسی، بافتی و میکروبی انگور طی دوره نگهداری پیشنهاد میگردد. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: اسانس کارواکرول; پوشش خوراکی; صمغ دانه قدومه شیرازی | ||
|
Statistics Article View: 110 PDF Download: 60 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,571 |
| Article View | 19,761,587 |
| PDF Download | 15,979,901 |