بررسی خواص فیزیکی، ضد اکسایشی و ضدمیکروبی فیلمهای زیست تخریب پذیر پلی ساکارید سویا حاوی اسانس مرزه | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 4, Volume 14, Issue 71, 1396, Pages 35-45 PDF (227.68 K) | ||
| Authors | ||
| حسن برزگر* 1; وحید علیزاده2 | ||
| 1استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان | ||
| 2دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان | ||
| Abstract | ||
| چکیده در این پژوهش، فیلمهای زیستتخریبپذیر پلیساکارید محلول سویا حاوی اسانس مرزه در غلظتهای 0، 1، 2 و 3 درصد (حجمی/ حجمی)، تولید شد و خواص فیزیکی، مکانیکی، فنل کل، ضداکسایشی و ضدمیکروبی آنها مورد مطالعه قرار گرفت. در غلظت 3 درصد اسانس، فیلمهای پلیساکارید محلول سویا، کمترین میزان حلالیت در آب (26/47 درصد)، مقاومتکششی (43/9 مگاپاسکال) و نفوذپذیری نسبت به بخار آب ( g/m.s.Pa10-10 × 60/1) و بیشترین میزان ضخامت (089/0 میلیمتر) و کرنش تا نقطه پاره شدن (40/35 درصد) را نشان دادند. خواص ضداکسایشی و ضدمیکروبی فیلمها با افزودن اسانس به طور معنیداری افزایش یافت به طوری که فیلم حاوی 3 درصد اسانس بیشترین فعالیت ضد اکسایشی به میزان 31/73 درصد را از خود نشان داد، همچنین اثر مهارکنندگی فیلمها بر باکتریهای گرم مثبت بیش از باکتریهای گرم منفی بود. نتایج این پژوهش نشان داد که اسانس مرزه به عنوان یک ماده ضدمیکروب و ضد اکسایش طبیعی، پتانسیل بالایی برای ساخت فیلمهای زیستتخریبپذیر دارد. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: پلیساکارید محلول سویا; اسانس مرزه; فعالیت ضدمیکروبی; فعالیت ضداکسایشی | ||
|
Statistics Article View: 109 PDF Download: 60 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,566 |
| Article View | 19,689,826 |
| PDF Download | 15,943,835 |