تاثیر اسید آسکوربیک و اسید اگزالیک بر ماندگاری آریلهای انار | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 2, Volume 14, Issue 71, 1396, Pages 15-24 PDF (230.31 K) | ||
| Authors | ||
| فاطمه عزیزی1; جواد عرفانی مقدم2; اورنگ خادمی* 3; خشنود نورالهی4 | ||
| 1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد گروه باغبانی دانشگاه ایلام | ||
| 2استادیار گروه باغبانی دانشگاه ایلام | ||
| 3استادیار گروه باغبانی دانشگاه شاهد، تهران | ||
| 4استادیار گروه گیاهپزشکی دانشگاه ایلام | ||
| Abstract | ||
| چکیده به منظور افزایش عمرقفسهای آریلهای انار از اسید اگزالیک و اسید آسکوربیک با غلظتهای 5 و 10 میلیمولار استفاده شد. آریلها به مدت پنج دقیقه در تیمارهای فوق غوطهور شده و پس از خشک شدن در دمای آزمایشگاه، در درون ظروف پلیاتیلنی با استفاده از پوشش سلوفان بستهبندی و به دمای چهار درجه سانتیگراد منتقل شدند. برخی صفات کیفی، کمی و بیوشیمیایی نمونهها، در زمانهای هفت و 14 روز بعد از انبارداری مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد تفاوت معنیداری بین تیمارها در اکثر صفات مورد ارزیابی وجود دارد. آریلهای تیمار شده با اسید اگزالیک و اسید آسکوربیک در مقایسه با شاهد دارای کاهش وزن و درجه سرمازدگی کمتری بوده و دارای کیفیت و بازارپسندی مطلوبی بودند. تیمارهای اسید اگزالیک و اسید آسکوربیک موجب کاهش فعالیت آنزیم پلیفنل اکسیداز و مقدار فنل کل گردید در حالی که مقدار ویتامین ث، آنتوسیانین و ظرفیت آنتیاکسیدانی نمونههای تیمارها در مقایسه با شاهد بالاتر بود. نتایج کلی نشان داد ترکیبات اسید آلی باعث کاهش تخریب آریل انار در زمان نگهداری در سردخانه شده و به عنوان تیمارهایی مناسب برای حفظ کیفیت پس از برداشت آریل انار میباشند. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: آریل; اسید آلی; بازارپسندی; پلیفنل اکسیداز; سرمازدگی | ||
|
Statistics Article View: 99 PDF Download: 68 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,768,399 |
| PDF Download | 15,982,241 |