اثر سینرژیک لیزوزیم در پوشش کیتوزان حاوی اسانس زیره سبز | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 17, Volume 14, Issue 70, 1396, Pages 200-193 PDF (149.6 K) | ||
| Authors | ||
| مژگان حیدری1; پیمان مهستی شتربانی* 2; افشین آخوندزاده بستی3 | ||
| 1دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات گروه صنایع غذایی | ||
| 2گروه کنترل کیفی و بهداشتی مواد غذایی،واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی،تهران،ایران | ||
| 3گروه بهداشت و ایمنی مواد غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
| Abstract | ||
| چکیده در این تحقیق پوشش کیتوزان به همراه لیزوزیم و روغن زیره سبز برای افزایش ویژگی انتی باکتریال پوشش کیتوزان به کار برده شد .پس از تهیه پوشش کیتوزان 2 درصد حاوی غلظتهای مختلف لیزوزیم و غلظت یک درصد اسانس زیره سبز ، ویژگی های ضدمیکروبی این پوشش ها در فیله مرغ نگهداری شده در دمای یخچالی مدت 12 روز ازلحاظ ویژگیهای میکروبی (شمارش کلی باکتریهای هوازی، شمارش باکتریهای سرمادوست، شمارش باکتری سودوموناس و شمارش کلی فرمها) موردمطالعه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که روز 12 تعداد باکتری های مزوفیل 3 لگاریتم درهر گرم و تعداد باکتری های سرما دوست 3 و کلی فرم1.1 و سودوموناس 3 لگاریتم در هر گرم کاهش نشان دادند. نتایج نشان می دهند لیزوزیم 10 درصد به کاررفته در پوشش کیتوزان حاوی اسانس زیره سبز اثر هم افزایی داشته و می تواند نقش مهمی ررا در افزایش کیفیت محصولات بسته بندی شده داشته باشد و میزان ماندگاری را درمحصولات گوشتی افزایش دهد. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: پوشش; لیزوزیم; زیره سبز; ضد میکروبی; هم افزایی | ||
|
Statistics Article View: 103 PDF Download: 84 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,810,820 |
| PDF Download | 16,004,485 |