بررسی اثر نوع مخمر، زمان تخمیر و اثرات متقابل آنها بر قدرت تولید گاز مخمر نانوایی به روش حجم سنجی گازوگرافی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 16, Volume 14, Issue 70, 1396, Pages 191-183 PDF (341.01 K) | ||
| Authors | ||
| زهرا کسائی1; عزیز همایونی راد* 2; حمیده همایونی راد3 | ||
| 1مربی گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده شهید سرداری جهاد کشاورزی تبریز | ||
| 2دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز | ||
| 3دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | ||
| Abstract | ||
| چکیده نوع مخمر نانوایی و مدت زمان تخمیر، دو فاکتور تاثیرگذار بر کیفیت تخمیر می باشند. در این مقاله با انتخاب هفت نمونه مخمر خشک فوری، به بررسی میزان قدرت تولید گاز آنها توسط روش حجم سنجی گازوگرافی پرداخته شده است. همچنین اثرات متقابل نوع مخمر و زمان تخمیر بر میزان قدرت تولید گاز تیمارها نیز بررسی گشته است. در روش حجم سنجی، به علت تفاوت در میزان فعالیت زیستی مخمرهای نانوایی و توانایی آنها در تولید گاز دی اکسید کربن، مخمر A بیشترین میزان حجم گاز دی اکسید کربن تولیدی (33/163 میلیلیتر) و مخمر G کمترین میزان حجم گاز (67/ 139 میلی لیتر) را به خود اختصاص داد. بررسی زمان تخمیر نشان داد که تمامی زمانها تفاوت معنی داری در سطح احتمال 5% دارند، اما از دقیقه 165 تا 180 این تفاوت معنی دار نیست. از بررسی اثرات متقابل نوع مخمرو زمان تخمیر برروی قدرت تولید گاز دی اکسید کربن توسط هفت نمونه مخمر این نتیجه حاصل شد که درشرایط تخمیر یکسان، نوع مخمر و زمان مناسب تخمیر، اثر قطعی برروی میزان قدرت تولید گاز مخمر نانوایی دارد و این اثر تا دقیقه ی 165 کاملا مشهود است. | ||
| Keywords | ||
| مخمرنانوایی; زمان تخمیر; قدرت تولید گاز; گازوگرافی | ||
|
Statistics Article View: 115 PDF Download: 69 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,577 |
| Article View | 20,125,883 |
| PDF Download | 16,164,704 |