بکارگیری روش شبکههای عصبی مصنوعی در بررسی و تخمین برخی مشخصههای خشککردن بادنجان و شلغم در یک خشککن ترکیبی مایکروویو- همرفتی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 3, Volume 14, Issue 70, 1396, Pages 45-27 PDF (551 K) | ||
| Author | ||
| محمد کاوه* | ||
| باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد سردشت (ارومیه)، دانشگاه آزاد اسلامی، سردشت (ارومیه)، ایران | ||
| Abstract | ||
| چکیده در این پژوهش، به منظور برآورد خواص خشککردن بادنجان و شلغم در یک خشککن مایکروویو- همرفتی از روش شبکههای عصبی مصنوعی استفاده شد. فرآیند خشککردن در سه سطح دمایی (40، 55 وC° 70)، سه سطح سرعت هوای ورودی (5/0 و 1/1 و m/s7/1) و سه سطح توان مایکروویو (270، 450 وW 630) در یک خشککن مایکروویو- همرفتی صورت گرفت که این سه پارامتر به عنوان ورودی در پیشبینی ضریب پخش رطوبت موثر و انرژی مصرفی ویژه، در شبکهی عصبی مصنوعی مورد استفاده قرار گرفت. همچنین برای پیشبینی نرخ خشککردن و نسبت رطوبت علاوه بر این سه پارامتر از زمان خشککردن نیز به عنوان پارامتر ورودی استفاده شد. برای ایجاد الگوهای آموزشی و ارزیابی فرآیند، از شبکه عصبی پس انتشار پیش خور و پیشرو با توابع آموزش لونبرگ – مارکوارت (LM) و تنظیم بیزی (BR) برای آموزش الگوها استفاده شد. با توجه به نتایج بدست آمده، بیشترین مقدار ضریب پخش رطوبت موثر برای بادنجان و شلغم به ترتیب (9-10×39/3 وm2/s 9-10×05/3) حاصل شد. نتایج بررسیهای شبکه عصبی مصنوعی نشان داد که شبکهی بهینه پس انتشار پیش خور با توپولوژی 2-20-20-3 و تابع آموزش لونبرگ- مارکوارت توانست ضریب پخش رطوبت موثر و انرژی مصرفی ویژه را به ترتیب با ضرایب تبیین 9821/0 و 9952/0 و خطای میانگین مربعات 00014/0 در شرایط مختلف خشککردن بادنجان و شلغم پیشبینی نماید. همچنین بیشترین ضرایب تبیین برای پیشبینی نرخ خشککردن و نسبت رطوبت به ترتیب 9698/0 و 9988/0 با مقدار خطای میانگین مربعات 0045/0در شبکهی عصبی پیشرو با الگوریتم آموزشی لونبرگ- مارکوارت به دست آمد. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: بادنجان و شلغم; خشککن مایکروویو- همرفتی; ضریب پخش رطوبت موثر; انرژی مصرفی ویژه; شبکههای عصبی مصنوعی | ||
|
Statistics Article View: 113 PDF Download: 94 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,577 |
| Article View | 20,171,365 |
| PDF Download | 16,180,564 |