اثر روش های استخراج بر خصوصیات ضداکسایشی گیاه اناریجه (affinis pimpinella) | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 15, Volume 14, Issue 69, 1396, Pages 169-159 PDF (529.1 K) | ||
| Authors | ||
| الهام شکوه صارمی1; محمد باقر حبیبی نجفی* 2; محمد حسین حدادخداپرست2; معصومه بحرینی3 | ||
| 1دانشجوی دکتری، استاد، استاد گروه علوم و صنایع غذایی و استادیار گروه زیست شناسی دانشگاه فردوسی مشهد | ||
| 2استاد گروه صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد | ||
| 3استادیار گروه زیست شناسی دانشگاه فردوسی مشهد | ||
| Abstract | ||
| چکیده هدف از این مطالعه بررسی اثرات روشهای مختلف استخراج بر فعالیت ضداکسایشی گیاه اناریجه (pimpinella affinis) بود. عصاره گیاه اناریجه با استفاده از روشهای ماسراسیون، اولتراسوند و استفاده از سیال فوق بحرانی استخراج شد. بازده استخراج و میزان ترکیبات فنولی عصارهها اندازه گیری شد و ارزیابی فعالیت ضد اکسایشی عصاره در چهار سطح غلظتی (500، 1000، 1500 و 2000 ppm) با استفاده از آزمون مهار رادیکال آزاد DPPH و بیرنگ شدن بتاکاروتن:لینولئیک اسید انجام شد. فراکسیون ترکیبات فنولی با استفاده از دستگاه LC-MS تعیین شد. مقادیر فنول کل عصارهها بین 69/1836-25/1502 (g E100mg GA/) بود. نتایج نشان داد روش استخراج با سیال فوق بحرانی و استخراج با اولتراسوند به ترتیب بالاترین بازده استخراج و ترکیبات فنولی را داشتند. عصاره حاصل از اولتراسوند بالاترین فعالیت آنتی اکسیدانی را در روش مهار رادیکال آزاد DPPH داشت. بیشترین ترکیب سازنده عصاره (54/13%)، کلروژنیک اسید بود. نتایج این تحقیق پیشنهاد می کند عصاره اناریجه به دلیل دارا بودن ترکیبات فنولی، دارای خاصیت ضد اکسایشی بوده و میتواند جایگزین مناسبی برای نگهدارنده های سنتزی باشد. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: اناریجه; روش های استخراج; آنتی اکسیدان | ||
|
Statistics Article View: 95 PDF Download: 65 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,793,312 |
| PDF Download | 15,994,557 |