اثر شرایط مختلف انبار بر خصوصیات کمی و کیفی پسته تر احمدآقایی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 7, Volume 14, Issue 69, 1396, Pages 74-65 PDF (301.59 K) | ||
| Authors | ||
| فاطمه ناظوری1; سیامک کلانتری* 2; امان اله جوانشاه3; علی رضا طلایی4 | ||
| 1استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه ولی عصر )عج( رفسنجان | ||
| 2دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکدۀ کشاورزی، پردیش کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران | ||
| 3استادیار پژوهشکده پسته ایران | ||
| 4استاد گروه علوم باغبانی، دانشکدۀ کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران | ||
| Abstract | ||
| چکیده پسته از جمله تنقلات مقوی است که مصرف تازه خوری آن عمدتأ محدود به فصل برداشت است. هر چند پسته تر ارزش غذایی بالایی دارد ولی به دلیل نگرانی از فساد میوه، تجار و کشاورزان غالبأ تمایلی به نگهداری یا صادرات میوه تازه ندارند. در این بررسی ماندگاری پسته تازه احمدآقایی با پوست تر[1] و بدون پوست تر در سه دمای انبار (1±4، 1±12 و 25±1 درجه سانتی گراد)، سه وزن (200، 400 و 600 گرم) و چهار دوره نگهداری (صفر، 15، 30، 45 روز) بررسی شد. نتایج نشان داد افزایش دوره نگهداری، دما و وزن بسته بندی بر روی صفاتی مانند کاهش وزن، اسیدیته، پراکسید، و میزان آلودگی به آفلاتوکسین مؤثر بوده و منجر به افزایش آنها می گردد. نگهداری پسته تازه دردمای 25 درجه سانتی گراد حداکثر تا سه روز امکان پذیر است ولی در دمای 12 درجه هر چند تا روز سی ام قابل مصرف است منتهی از لحاظ وضعیت ظاهری به دلیل تجمع آب در کف ظرف و چروکیده شدن محصول کیفیت مناسبی ندارند. در مجموع بسته بندی سبک تر و فرآوری محصول با پوست تر درانباری با دمای 1±4 درجه سانتی گراد می تواند ویژگیهای کیفی و کمی پسته تر را تا 45 روز حفظ کند. [1]. Hull | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: انبارمانی; پسته تازه; ویژگیهای کمی و کیفی | ||
|
Statistics Article View: 107 PDF Download: 74 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,863,434 |
| PDF Download | 16,046,548 |