بررسی برخی خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن حاصل از سالیکورنیا پرتودیده با اشعه گاما | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 3, Volume 14, Issue 69, 1396, Pages 30-23 PDF (139.62 K) | ||
| Authors | ||
| آیت محمدرزداری* 1; رحیم ابراهیمی2 | ||
| 1دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه شهرکرد | ||
| 2استاد مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه شهرکرد | ||
| Abstract | ||
| چکیده رشد روز افزون جمعیت، کاهش منابع آبی و افزایش شوری اراضی، عامل تهدید کنندهای برای منابع غذایی محسوب میشود. استفاده از گیاهان مقاوم به شوری و خشکی یکی از راهکارهای مهم مدیریتی در تولید مواد غذایی میباشد. سالیکورنیا گونهای از گیاهان هالوفیت (شوری پسند) است که در تولید بذر، روغن و علوفه کاربرد دارد. فرآیند پرتودهی با کاهش بار میکروبی که منجر به فساد میگردد، کاربرد وسیعی در افزایش عمر ماندگاری و تضمین کیفیت مواد غذایی داشته است. در این مطالعه تأثیر پرتودهی گاما و مدت زمان نگهداری بر برخی خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن حاصل از بذر سالیکورنیا مورد برررسی قرار گرفت. اندیس اسیدی، عدد پراکسید، عدد یدی، عدد صابونی و رنگ (L*، a* و b*) روغن سالیکورنیا تیمار شده با دزهای صفر، 1، 2 و 3 کیلوگری اشعه گاما تعیین شد. نتایج نشان داد که دزهای بالا (2 و 3 کیلوگری) اندیس اسیدی، عدد پراکسید و عدد یدی را کاهش و عدد صابونی را افزایش میدهد. پرتودهی تأثیر معنیداری بر شاخصهای رنگ روغن سالیکورنیا داشت. پارامترهای L*، a* و b* در دزهای 1 و 2 کیلوگری افزایش یافتند. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: اشعه گاما; خواص فیزیکو شیمیایی; روغن; سالیکورنیا; شورپسند | ||
|
Statistics Article View: 153 PDF Download: 44 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,863,433 |
| PDF Download | 16,046,548 |