مقایسه ی ترکیبات فنولی بین دو واریته ی چای سبز (هیبرید و کلون 100) | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 17, Volume 14, Issue 68, 1396, Pages 191-181 PDF (254.75 K) | ||
| Authors | ||
| زینب نوشی* 1; رضا حیدری2; مینو ایلخانی پور3; زهرا قاسمپور4 | ||
| 1دانش آموخته کارشناسی ارشد، موسسه آموزش عالی صبا، دانشکده کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی، ارومیه، ایران | ||
| 2استاد گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران. | ||
| 3استادیار گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران. | ||
| 4دانشجوی دکتری، دانشکده کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
| Abstract | ||
| چکیده در پژوهش حاضر، شاخسارههای چای شامل یک جوانه رأسی و دو برگ مجاور، در دو واریتهی چای (هیبرید و کلون 100)، از مرکز تحقیقات چای کشور جمع آوری شدند و پس از عصاره گیری، محتوای فنول کل، فلاوونوئید کل و فعالیت آنتی اکسیدانی توسط روش رنگ سنجی ارزیابی شدند. آنالیز کاتچین و کافئین توسط دستگاه HPLC صورت گرفت. ویژگی های حسی با استفاده از تست پانل به کمک روش خطی انجام شد. نتایج نشان داد که محتوای فنول کل در دو واریتهی کلون 100 و هیبرید اختلاف معنیداری نداشت (p≤0.05). محتوای فلاوونوئیدی و خاصیت آنتی اکسیدانی در دو واریته متفاوت و در واریته کلون 100 بطور معنیداری (p≤0.05) بیشتر از واریته هیبرید بود. نتایج آنالیز HPLC بیانگر وجود مقادیر بالاتر کاتچین و کافئین در واریتهی هیبرید نسبت به واریتهی کلون 100 بود. واریتهی هیبرید نسبت به واریتهی کلون 100، پررنگتر بود و طعم تندتری داشت درحالیکه واریته کلون 100 از عطر قویتری برخوردار بود. نتایج بیانگر برتری واریته کلون 100 از لحاظ خواص سلامتی بخش آن نسبت به واریتهی هیبرید میباشد. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: چای سبز; ترکیبات فنولی; فعالیت آنتی اکسیدانی | ||
|
Statistics Article View: 131 PDF Download: 70 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,810,966 |
| PDF Download | 16,004,563 |