شناسایی جدایههای باکتریهای جنس لاکتوباسیلوس از پنیر متال حاصل از شیر خام به روش های سنتی و مولکولی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 8, Volume 14, Issue 68, 1396, Pages 92-83 PDF (243.31 K) | ||
| Authors | ||
| فهیمه عزیزی1; محمدباقر حبیبی نجفی* 2; محمدرضا عدالتیان3 | ||
| 1دانش آموخته کارشناسی ارشد میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
| 2استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
| 3استادیار گروه علوم و صنایع غذایی،دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
| Abstract | ||
| چکیده باکتریهای اسید لاکتیک، گروهی از میکروارگانیسمهای گرم مثبت، غیراسپورزا، به شکل کوکسی یا باسیل هستند. این باکتریها چندین ماده ضد میکروبی مانند باکتریوسینها را تولید میکنند. باکتریهای اسید لاکتیک بویژه سویههای جنس لاکتوباسیلوس، رایج ترین میکروارگانیسمهای موجود در محصولات پروبیوتیک هستند. هدف این پژوهش، جداسازی و شناسایی سویههای جنس لاکتوباسیلوس ازفلور میکروبی موجود درشش نمونه پنیر سنتی متال میباشد. به منظور دستیابی به این هدف، از میان180جدایه باکتری اسید لاکتیک از پنیر متال، 19 ایزوله با استفاده از آزمونهای تأییدی بیوشیمیایی بعنوان جنس لاکتوباسیلوس انتخاب شد، سپس با استفاده از روش مولکولی تکثیر توالی ژن16s rRNAشناسایی در سطح گونه انجام گرفت. در نهایت گونههایلاکتوباسیلوس برویس، لاکتوباسیلوس پلانتاروم، لاکتوباسیلوس کازئیولاکتوباسیلوس بوچنری به ترتیب 13 ، 4 ، 1 و1جدایه ازمجموع جدایههای شناسایی شده را به خود اختصاص دادند. تعیین خصوصیات تکنولوژیکی و پروبیوتیکی بالقوه جدایه ها به منظورمعرفی کاربرد مناسب هر جدایه در دست بررسی است. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: لاکتوباسیلوس; پنیر متال | ||
|
Statistics Article View: 171 PDF Download: 45 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,810,970 |
| PDF Download | 16,004,566 |