بررسی و مدلسازی پیشبینی خواص فیزیکوشیمیایی نان باگت غنیسازی شده با پودر هسته خرما با استفاده از منطق فازی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 24, Volume 14, Issue 67, 1396, Pages 263-253 PDF (226.89 K) | ||
| Author | ||
| معصومه مقیمی* | ||
| گروه شیمی، واحد گنبد کاووس، دانشگاه آزاد اسلامی، گنبد کاووس، ایران | ||
| Abstract | ||
| چکیده امروزه تولید محصولات پریبیوتیکی از جایگاه خاصی برخوردار شده است. یکی از مواد پریبیوتیکی رایج که امروزه در اکثر غذاها استفاده میشود پودر هسته خرما میباشد. در این پژوهش جهت اندازهگیری دقیق و سریع خصوصیات فیزیکوشیمیایی نان باگت حاوی 0، 5/2، 5، 5/7، 10 و 15 درصد پودر هسته خرما از مدلسازی فازی استفاده شد. با افزایش مقدار پودر هسته خرما در فرمولاسیون نان باگت، رطوبت، سفتی بافت و مولفهیL* نمونههای تولیدی افزایش ولی فعالیت آبی، تخلخل، حجم مخصوص و شاخص a* کاهش یافت و در مولفهی b* تغییری ایجاد نشد. در محدوده 0 تا 15 درصد پودر هسته خرما مدل منطق فازی ایجاد شده به عنوان یک سیستمکارشناس، با دقت و سرعت بسیار بالا قادر به پیشگویی و تعیین ویژگیهای مختلف به عنوان فاکتوری از درصد پودر هسته خرمای محصول بود. این سیستم قادر خواهد بود، مقدار هر یک از این ویژگیهای خروجی مورد نظر را در هر درصد دلخواه در محدودهی 0 تا 15 درصد با دقت بسیار بالا و در کسری از ثانیه بدست آورد. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: منطق فازی; نان باگت; پودر هسته خرما | ||
|
Statistics Article View: 99 PDF Download: 79 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,868,598 |
| PDF Download | 16,052,253 |