تاثیر شستشوی گوشت چرخ شده ماهی کفشک با محلول کیتوزان در حذف فلزات سنگین و ثبات اکسیداسیونی طی نگهداری در یخچال | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 16, Volume 14, Issue 67, 1396, Pages 178-169 PDF (162.3 K) | ||
| Authors | ||
| سیده مهدیه موسوی1; اسحق زکی پور رحیم آبادی* 2; خسرو آئین جمشید3 | ||
| 1دانش آموخته کارشناسی ارشد شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل | ||
| 2دانشیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل | ||
| 3استادیار پژوهشکده میگوی کشور، بوشهر | ||
| Abstract | ||
| چکیده در این بررسی تاثیر شستوشوی گوشت چرخ شده ماهی کفشک با محلول آبی کیتوزان بر محتوای فلزات سنگین و تاثیرات آن بر ثبات کیفی گوشت در خلال نگهداری در یخچال (°C 4) به مدت 15 روز بررسی گردید. تیمارهای تحقیق عبارت بودند از شستن گوشت چرخ شده با آب معمولی (تیمار شاهد)، با محلول آبی حاوی 2 % کیتوزان (تیمار 1) و با محلول آبی حاوی 5 % کیتوزان (تیمار 2). محتوای سرب در نمونه شاهد از 45/8 ppm به 48/0 و 21/0 ppm به ترتیب در تیمارهای 1 و 2 کاهش یافت. کادمیوم به طور کامل در تیمارهای 1 و 2 حذف گردید. محتوای نیکل در نمونه شاهد از 54/1 ppm به 60/0 و 39/0 ppm به ترتیب در تیمارهای 1 و 2 کاهش یافت. محتوای پروکسید و تیوباربیتوریک اسید در تیمارهای 1 و 2 در خلال دوره نگهداری در یخچال بطور معنیداری (05/0P <) کمتر از تیمار شاهد بود. تیمار 2 تاثیر بیشتری در حذف و کاهش فلزات سنگین داشتهاست. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: کفشک ماهی; گوشت چرخ شده; حذف فلزات سنگین; زمان ماندگاری | ||
|
Statistics Article View: 111 PDF Download: 77 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,868,814 |
| PDF Download | 16,052,411 |