بررسی محتوای ترکیبات فنولی و ظرفیت ضداکسایشی در برگ، غوره، کشمش و شیره انگور کشمشی قرمز | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 8, Volume 14, Issue 67, 1396, Pages 81-74 PDF (518.19 K) | ||
| Authors | ||
| لطیفه پوراکبر* 1; مریم عدلی فرد2 | ||
| 1دانشیار گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه | ||
| 2دانشجوی دوره کارشناسی ارشد گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه | ||
| Abstract | ||
| چکیده انگور حاوی عناصر غذایی مختلف از جمله ویتامینها، مواد معدنی، کربوهیدراتها، اسیدهای آلی و اسیدهای فنولی میباشد. در این مطالعه انگور رقم کشمشی قرمز از روستای کشتیبان شهر ارومیه جمع آوری شد. فعالیت ضداکسایشی کل، محتوای فنولی و فلاونوئید کل قسمتهای مختلف انگور (برگ، غوره، انگور، کشمش و شیره انگور) واریته کشمشی قرمز ارزیابی گردید. استخراج ترکیبات فنولی، فلاونوئیدی در حلال متانول انجام شد. محتوای کل ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی با استفاده از روش طیفسنجی بررسی گردید. میزان توانایی ضداکسایشی عصارهها با استفاده از روش DPPH، جمعآوری رادیکالهای سوپراکسید و نیتریکاکسید تعیین گردید. میزان قدرت احیاء عصارهها توسط آزمونFRAP و توانایی مهار پراکسیداسیون لیپیدها با روش TBA اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که برگ در مقایسه با میوه نارس، رسیده، خشکشده و شیره انگور بیشترین محتوای فنلی و فلاونوئیدی را دارا بود. بیشترین درصد جمعآوری رادیکال DPPH، سوپراکسید، نیتریکاکسید و مهار پراکسیداسیون لیپیدها در عصاره برگ مشاهده گردید. نتایج نشان داد که میوه خشک در مقایسه با میوه رسیده و نارس ترکیبات و فعالیت ضداکسایشی بیشتری داشت. پس با توجه به نتایج حاصله میتوان بیان نمود که اندامهای مختلف انگور رقم کشمشی قرمز توان بالای ضداکسایندگی داشته و میتوان آنها را به عنوان ضداکسایندههای طبیعی در صنایعغذایی مورد توجه قرار داد. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: انگور کشمشی قرمز; شیره انگور; محتوای فلاونوئیدی و فنلی; فعالیت ضداکسایشی | ||
|
Statistics Article View: 122 PDF Download: 96 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,868,810 |
| PDF Download | 16,052,409 |