بررسی تاثیر نانو ذرات رس بر خواص فیزیکی و ریزساختاری فیلم نانوکامپوزیتی بر پایه هیدروکلوئید دانه اسفرزه | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 4, Volume 14, Issue 67, 1396, Pages 44-35 PDF (199.14 K) | ||
| Authors | ||
| وحید علی زاده1; حسن برزگر* 2 | ||
| 1دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان | ||
| 2استادیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان | ||
| Abstract | ||
| چکیده در سالهای اخیر تمایل به مواد غذایی تازه که متحمل کمترین فرآیند شده باشند، گسترش زیادی پیدا کرده است. استفاده از بستهبندیهای زیستتخریبپذیر، روش نوینی برای نگهداری این نوع محصولات میباشد. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر افزودن غلظتهای مختلف نانوذراترس (1، 3 و 5 درصد وزنی/ وزنی) بر ویژگیهای فیزیکی نانوکامپوزیت هیدروکلوئید دانه اسفرزه است. با افزودن نانورس از صفر تا 5 درصد، مقاومت کششی از 60/11 تا 08/17 مگاپاسکال افزایش یافت و درصد ازدیاد طول از 42/30 به 02/19 کاهش پیدا کرد. نانوکامپوزیتهای حاوی 5 درصد نانورس، 04/35 درصد کاهش در نفوذپذیری نسبت به بخار آب را نسبت به فیلم اسفرزه خالص نشان دادند. همچنین حضور نانورس حلالیت در آب فیلمها را کاهش داد. نتایج تصاویر میکروسکوپ الکترونی، توزیع یکنواخت و مناسب نانوذراترس را در بستر هیدروکلوئید اسفرزه اثبات کرد. پژوهش حاضر نشان داد که هیدروکلوئید دانه اسفرزه پتانسیل خوبی برای تهیه فیلم نانوکامپوزیت با خصوصیات مطلوب دارد. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: نانوکامپوزیت; هیدروکلوئید دانه اسفرزه; نانورس; خواص فیزیکی | ||
|
Statistics Article View: 99 PDF Download: 104 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,568 |
| Article View | 19,741,293 |
| PDF Download | 15,966,362 |