مقایسه روش بهینهشده استخراج DNA از کپکهای آسپرژیلوس، پنی سیلیوم و رایزوپوس در رب گوجهفرنگی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 1, Volume 14, Issue 67, 1396, Pages 9-1 PDF (259.97 K) | ||
| Authors | ||
| رضا کاراژیان* 1; محمد باقر حبیبی نجفی2; مسعود یاورمنش3; محمدرضا عدالتیان دوم3; حمیدرضا پوریان فر4 | ||
| 1استادیار صنایع غذایی.. گروه پژوهشی کیفیت و ایمنی مواد غذایی. پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی مشهد | ||
| 2استاد صنایع غذایی. دانشگاه فردوسی مشهد. دانشکده کشاورزی گروه علوم و صنایع غذایی | ||
| 3استادیار صنایع غذایی. دانشگاه فردوسی مشهد. دانشکده کشاورزی گروه علوم و صنایع غذایی | ||
| 4استادیار بیوتکنولوژی. جهاددانشگاهی مشهد. گروه پژوهشی زیست فناوری قارچ های صنعتی جهاددانشگاهی مشهد | ||
| Abstract | ||
| چکیده در این تحقیق از روش بهینهسازی شده استخراج DNA برای استخراج DNA آسپرژیلوس نایجر، پنیسیلیوم کریزوژنوم و رایزوپوس اوریزا از رب گوجهفرنگی استفاده شد. روش مذکور مطابق با روش معرفی شده السامرایی بود که تغییراتی در غلظت محلولهای بافر استخراج و بعضی مراحل آن داده شد تا روش بهینهسازی شود. اسپور کپکهای مورد نظر در مقادیر مختلف (101، 103، 105 CFU/gr) به رب گوجه فرنگی اضافه شد و پس از رشد و ایجاد میسیلوم کپک استخراج DNA انجام شد. DNA های استخراج شده از نقطه نظر کمیت و کیفیت DNA استخراج شده با استفاده از روش اسپکتروفتومتری با دستگاه نانودراپ مورد بررسی قرار گرفتند. همچنین با استفاده از الکتروفورز ژل DNA استخراج شده از لحاظ عدم مشاهده هاله و نبود آلودگی پروتئینی مورد بررسی قرار گرفتند. جهت بررسی وجود ممانعت کننده های PCR در نمونه های DNA استخراج شده عملیات PCR با استفاده از پرایمرهای پیشرونده و پسرونده طراحی شده انجام شد. نتایج نانودراپ و الکتروفورز ژل DNA و نتایج PCR موید این مطلب است که این روش برای استخراج DNA این کپک ها از رب گوجه فرنگی مناسب می-باشد. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: استخراج DNA; آسپرژیلوس نایجر; پنی سیلیوم کریزوژنوم; رایزوپوس اوریزا; رب گوجه فرنگی | ||
|
Statistics Article View: 138 PDF Download: 92 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,868,814 |
| PDF Download | 16,052,411 |