بررسی اثر ضد باکتریایی عصارههای آبی، اتانولی و هیدروالکلی اندامهای هوایی گیاه سالویا خراسانیکا (Salvia chorasanica) علیه برخی باکتریهای عامل فساد و مسمومیت | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 19, Volume 14, Issue 66, 1396, Pages 227-217 PDF (202.9 K) | ||
| Authors | ||
| اعظم مهربان1; محمدرضا عدالتیان دوم* 2; محمد حسین حداد خداپرست3; معصومه مهربان سنگ آتش4 | ||
| 1دانشآموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
| 2استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
| 3استاد بازنشسته گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
| 4استادیار گروه پژوهشی کیفیت و ایمنی مواد غذایی، پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی، جهاد دانشگاهی مشهد | ||
| Abstract | ||
| چکیده هدف از این مطالعه بررسی اثر ضد میکروبی عصارههای آبی، اتانولی و هیدروالکلی اندامهای هوایی گیاه سالویا خراسانیکا علیه استافیلوکوکوس اورئوس (ATCC: 6538)، انتروکوکوس فکالیس (ATCC: 21299) ، سالمونلا تیفیموریوم (ATCC: 14028)واشریشیا کلی (ATCC: 25922)میباشد. در این پژوهش اثر ضد باکتریایی عصارهها با استفاده از روش انتشار در آگار بررسی شد. جهت تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی نیز روش میکرودایلوشن بهوسیله الایزا و افزودن معرف تریفنیل تترازولیوم کلراید استفاده گردید. بیشترین قطر هاله بازداری در روش انتشار در آگار مربوط به عصارههای آبی و هیدروالکلی اندامهای هوایی سالویا خراسانیکا در مقابل باکتری انتروکوکوس فکالیس بود. میزان MIC محاسبه شدهدر مورد عصارههای آبی و اتانولی اندامهای هوایی باکتریهای گرم مثبت معادل60 میلیگرم بر میلیلیتر و در مورد اشریشیا کلی معادل 60 و 120 میلیگرم بر میلیلیتر و برای سالمونلا تیفیموریوم به ترتیب 120 و 240 میلیگرم بر میلیلیتر اندازهگیری شد. این مقدار برای عصارههای هیدروالکلی در مورد باکتریهای گرم مثبت 60 میلیگرم بر میلیلیتر و در مورد باکتریهای گرم منفی برابر با 120 میلیگرم بر میلیلیتر بود. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: اثر ضد باکتریایی; انتشار در آگار; سالویا خراسانیکا; میکرودایلوشن | ||
|
Statistics Article View: 111 PDF Download: 96 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,873,962 |
| PDF Download | 16,056,657 |