اثر نانورس روی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و ممانعتکنندگی فیلمهای بیوپلیمر کفیران | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 10, Volume 14, Issue 66, 1396, Pages 115-105 PDF (502.39 K) | ||
| Authors | ||
| سید سعید حسینی1; فرامرز خدائیان* 2; سهیلا اسمی3 | ||
| 1دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران. | ||
| 2دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران. | ||
| 3دانشآموخته کارشناسی ارشد صنایع غذایی، گروه علوم و تکنولوژی غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد واحد ورامین پیشوا | ||
| Abstract | ||
| چکیده فیلمها و پوششهای زیست تخریبپذیر جهت ارتقاء سطح کیفی و افزایش ماندگاری محصولات غذایی، در صنعت استفاده میشوند. در پژوهش حاضر، خصوصیات فیزیکوشیمیایی و ممانعتکنندگی فیلمهای نانوبیوپلیمری کفیران- مونت موریلونیت (مونت موریلونیت: 5 ،3 ،1 ،0 درصد وزنی/وزنی) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد، نانورس سبب افزیش ضخامت، پارامتر رنگ سنجی زرد-آبی (b) و تغییر رنگ کلی (ΔE) شده، در حالی که محتوای رطوبت، جذب آب، حلالیت، نفوذپذیری به بخار آب و پارامتر رنگ سنجی قرمز-سبز (a) و اندیس سفیدی (WI) آنها را کاهش میدهد. همچنین این نانوذرات تاثیر معناداری روی شفافیت و روشنایی (L) فیلمها ندارند. بررسی خصوصیات مکانیکی نشان داد، نانورس سبب افزایش استحکام کششی فیلمها میشود در حالی که تاثیر آن روی کشش در نقطه شکست آنها در غلظتهای مختلف متفاوت است به طوریکه تا غلظت 3 درصد نانورس فاکتور مذکور افزایش و در غلظتهای بالاتر (5 درصد) کاهش مییابد. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: فیلم; کفیران; نانورس; نفوذپذیری; خصوصیات مکانیکی | ||
|
Statistics Article View: 113 PDF Download: 91 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,877,469 |
| PDF Download | 16,059,655 |