بررسی تاثیر شرایط استخراج بر میزان ترکیبات فنولی و خاصیت ضدمیکروبی عصاره پوست انار | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 5, Volume 14, Issue 65, 1396, Pages 62-51 PDF (244.74 K) | ||
| Authors | ||
| پریا رهنمون1; محبوبه سرابی جماب* 2; مجید جوانمرد داخلی3; آرام بستان4 | ||
| 1دانشجوی دکترای میکروبیولوژی مواد غذایی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی مشهد | ||
| 2استادیار گروه زیستفناوری مواد غذایی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی مشهد | ||
| 3دانشیار گروه صنایع غذایی و تبدیلی پژوهشکده فناوری های شیمیایی سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران | ||
| 4استادیار گروه نانوفناوری مواد غذایی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی مشهد | ||
| Abstract | ||
| امروزه تمایل به استفاده از ضدمیکروبهای طبیعی در مواد غذایی افزایش یافته است. پوست انار با داشتن ترکیبات فنولی و ضدمیکروبی فراوان یک منبع مهم برای استخراج این ترکیبات به شمار میرود. در این پژوهش استخراج عصاره از پوست انار با نسبتهای مختلفی از حلال اتانول/ آب (40 به 60، 60 به 40 و 80 به 20) در دماهای 25، 40 و 55 درجه سانتیگراد و زمانهای 20، 24 و 28 ساعت انجام شد. بازده استخراج، میزان ترکیبات فنولی، فلاونوئیدها و آنتوسیانینها اندازهگیری گردید. قدرت ضدمیکروبی عصارههای استخراج شده علیه چند میکروارگانیسم شاخص در مواد غذایی شامل سالمونلا اینتریتیدیس، اشریشیا کلی، لیستریا مونوسیتوژنز، استافیلوکوکوس اورئوس، آسپرژیلوس نایجر و ساکارومایسس سرویزیه با روش انتشار دیسک و تعیین حداقل غلظت بازدارندگی رشد (MIC) تعیین شد. نتایج نشان داد در نسبت اتانول به آب 60 به 40، دمای 25 درجه سانتیگراد و زمان 24 ساعت بیشترین بازدهی استخراج (1/50%)، میزان ترکیبات فنولی کل (518/349 میلیگرم اسیدگالیک بر گرم عصاره خشک)، فلاونوئیدها (124/250 میلیگرم روتین بر گرم عصاره خشک)، آنتوسیانینها (047/252 میلیگرم سیانیدین 3 گلوکوزید در 100 گرم عصاره) ونیز قویترین خاصیت ضدمیکروبی به دست آمد. تمامی عصارهها خاصیت ضدمیکروبی در مورد میکروارگانیسمهای مورد مطالعه داشتند. در میان میکروارگانیسمهای مورد آزمون، استافیلوکوکوس اورئوس بیشترین حساسیت را نسبت به عصاره پوست انار داشت. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: عصاره پوست انار; قدرت ضدمیکروبی; ترکیبات فنولی; فلاونوئید; آنتوسیانین | ||
|
Statistics Article View: 130 PDF Download: 93 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,568 |
| Article View | 19,745,386 |
| PDF Download | 15,968,743 |