بررسی تاثیر شرایط استخراج و ترسیب بر راندمان و خواص عملکردى ایزوله پروتئینی کلزا | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 26, Volume 14, Issue 64, 1396, Pages 300-289 PDF (295.77 K) | ||
| Authors | ||
| جلال محمدزاده* 1; علیر ضا قدس ولی2 | ||
| 1استادیار علوم و صنایع غذایی بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، گرگان، ایران | ||
| 2دانشیار علوم و صنایع غذایی، بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، گرگان، ایران | ||
| Abstract | ||
| چکیده میزان زیاد پروتئین و ترکیب مناسب و متوازن اسیدهای آمینه ضروری در کنجاله کلزا سبب اهمیت بیشتر این دانه روغنی در سالهای اخیر شده است. حضور ترکیبات پروتئینی مختلط در کنجاله سبب شده استخراج پذیری و ترسیب پروتئینهای آن تابعی از عامل pH باشد که علاوه بر میزان راندمان میتواند بر رفتار عملکردی پروتئین نیز تاثیر گذار باشد. لذا در این تحقیق از روش سطح پاسخ و طرح مرکب مرکزی به منظور بررسی تاثیر متغیرهای مستقل pH قلیایی استخراج پروتئین (10- 12) و pH اسیدی ترسیب پروتئین (5/4-5/6) بر راندمان و خواص عملکردی ایزوله پروتئینی کلزا (رقم هایولا) استفاده شد. ضرایب تبیین مدلهای رگرسیونی برازش شده برای راندمان، جذب آب، جذب چربی، شاخص حلالیت، ظرفیت امولسیون کنندگی و ظرفیت کفکنندگی به ترتیب 98/0، 94 /0، 91/0، 92/0، 90/0 و 93/0 به دست آمد. نتایج نشان داد اثر متغیرهای pH استخراج و pH ترسیب پروتئین بر راندمان، جذب آب و چربی معنی دار و شاخصهای حلالیت، امولسیون کنندگی و کف کنندگی فقط متاثر از pH استخراج بودند. شرایط بهینه استخراج و ترسیب با بیشینه راندمان و خواص عملکردی ایزوله پروتئینی در pH استخراج برابر 93/11 و pH ترسیب برابر 57/5 به دست آمد. در این شرایط مقدار راندمان، جذب آب، جذب چربی، شاخص حلالیت، ظرفیت امولسیون کنندگی و ظرفیت کفکنندگی به ترتیب 89، 225، 185،41، 64 و 165 درصد بود. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: ایزوله پروتئینی; خواص عملکردی; روش سطح پاسخ; کلزا/ کانولا | ||
|
Statistics Article View: 123 PDF Download: 78 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,568 |
| Article View | 19,742,667 |
| PDF Download | 15,967,315 |