ارزیابی اثر برخی تیمارهای پس از برداشت بر افزایش عمر انبارمانی قارچ تکمهای | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 5, Volume 14, Issue 64, 1396, Pages 50-43 PDF (192.47 K) | ||
| Authors | ||
| فهیمه سرلک1; اورنگ خادمی* 2; جواد عرفانی مقدم3 | ||
| 1دانشجوی کارشناسی ارشد گروه باغبانی دانشگاه ایلام | ||
| 2عضو هیات علمی گروه باغبانی دانشگاه شاهد | ||
| 3عضو هیات علمی گروه باغبانی دانشگاه ایلام | ||
| Abstract | ||
| چکیده عمر پس از برداشت قارچ خوراکی به دلیل حمله باکتری و قهوهای شدن آنزیمی محدود است. در این پژوهش برای افزایش ماندگاری قارچ تکمهای از ترکیبات ضد باکتری و ضد قهوهای شدن استفاده شد. به این منظور تیمارهای اسید اگزالیک و اسید سیتریک در غلظتهای 5/1 و 5/2 میلیمولار، پراکسید هیدروژن در غلظتهای 5/1 و 5/2 درصد، اسید آسکوربیک در غلظت 5/1 میلیمولار و کلرید کلسیم در غلظت یک درصد به صورت غوطهوری به مدت دو دقیقه بر قارچ خوراکی اعمال شده و قارچها پس از بستهبندی با پوشش سلوفان در دمای چهار درجه سانتیگراد انبار شدند. شاخصهای درصد افت وزن، درجه قهوهای شدن، نشت یونی و میزان تشکیل کلونی باکتریایی در زمانهای 8 و 16 روز پس از انبارداری اندازهگیری شدند. بر اساس نتایج حاصل تیمارهای کلرید کلسیم، اسید آسکوربیک و پراکسید هیدروژن موجب کنترل قهوهای شدن در مقایسه با شاهد گردیدند. ولی تیمارهای اسید اگزالیک و اسید سیتریک با وجود کاهش بار میکروبی چندان تاثیر مثبتی از این نظر نشان ندادند. تیمار کلرید کلسیم با کاهش از دست دادن آب، نشت یونی و جمعیت باکتریایی، تیمار اسید آسکوربیک با کاهش نشت یونی، جمعیت باکتریایی و تیمار پراکسید هیدروژن با کاهش جمعیت باکتریایی منجر به افزایش عمر پس از برداشت قارچ خوراکی شدند. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: افت وزن; باکتری; درجه قهوهای شدن; قارچ تکمهای; ماندگاری | ||
|
Statistics Article View: 191 PDF Download: 89 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,568 |
| Article View | 19,742,668 |
| PDF Download | 15,967,316 |