تعیین برخی ترکیبات شیمیایی میوه و هسته نسترن کوهی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 1, Volume 14, Issue 64, 1396, Pages 8-1 PDF (178.66 K) | ||
| Authors | ||
| سهیلا زرین قلمی* 1; مینا ختایی2 | ||
| 1استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان | ||
| 2دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان | ||
| Abstract | ||
| چکیده به منظور تعیین مواد موثره موجود در میوه نسترن کوهی از جمله میزان فنل کل و کاروتنوئیدها و همچنین بررسی میزان روغن و ترکیب اسیدهای چرب هسته آن، میوهها در زمان رسیدن کامل از 4 منطقه در استان زنجان با شرایط اقلیمی مختلف شامل زنجان، طارم، ابهر و ماهنشان جمعآوری شد و متغیرهای ذکر شده به ترتیب با روشهای اسپکتروفتومتری، سوکسله و گازکروماتوگرافی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج بررسیها نشان داد که میزان ترکیبات فنلی و کاروتنوئیدهای میوه تحت تاثیر شرایط اقلیمی بوده و بیشترین و کمترین مقدار فنل کل 52/0±30/95 و 33/0±23/84 میلیگرم گالیک اسید/گرم میوه خشک و به ترتیب در مناطق زنجان و ابهر مشاهده شد. همچنین کمترین میزان کاروتنوئید حدود 208 میلیگرم/100گرم میوه از میوههای منطقه ابهر و زنجان و بیشترین میزان آن 93/2±2/227میلیگرم/100گرم میوه از میوههای منطقه طارم بهدست آمد. میزان روغن بهدست آمده از هستههای میوه نسترن کوهی 6/10درصد تعیین شد. ترکیب اصلی اسیدهای چرب این روغن از نظر مقدار به ترتیب، لینولئیک، اولئیک، آلفا–لینولنیک، استئاریک و پالمیتیک اسید بود که هر کدام از این مقادیر به شرایط اقلیمی منطقه کشت میوه بستگی داشت. | ||
| Keywords | ||
| نسترن کوهی; فنل کل; کاروتنوئید; روغن هسته; ترکیب اسیدهای چرب | ||
|
Statistics Article View: 172 PDF Download: 99 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,568 |
| Article View | 19,742,669 |
| PDF Download | 15,967,320 |