مطالعه ویژگیهای فیزیکوشیمیایی ایزوله پروتئینی و آرد دانه آفتابگردان آجیلی تحت شرایط مختلف استخراج | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 21, Volume 14, Issue 63, 1396, Pages 241-231 PDF (242.1 K) | ||
| Authors | ||
| لاله مهریار1; محسن اسمعیلی* 2; مهدی مهدی3; فریبا زینالی4; روحالله صادقی5 | ||
| 1دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه اورمیه | ||
| 2دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه اورمیه | ||
| 3استادیار گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه اورمیه | ||
| 4استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه اورمیه | ||
| 5استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه | ||
| Abstract | ||
| چکیده روشهای مرسوم چربیگیری در فرآوری مواد غذایی بدلیل اعمال دماهای بسیار بالا (تا 140 درجه سانتیگراد) و زمان طولانی، منجر به تغییر ماهیت حرارتی، کاهش حلالیت و مشکلات عملگرایی پروتئینها میگردد. در این تحقیق خصوصیات فیزیکوشیمیایی آرد و پروتئین استخراجی از دانه آفتابگردان آجیلی تحت شرایط معمول و با استفاده از کربن فعال مورد بررسی قرار گرفت. شاخصهای مورد مطالعه شامل محتوای رطوبت، پروتئین، چربی، خاکستر، کربوهیدرات، فنل کل، آنتیاکسیدان، حلالیت پروتئین در آب، ژل الکتروفورز، دمای دناتوراسیون و رنگ میباشند. تمامی نمونهها از لحاظ شاخصهای مورد مطالعه با هم اختلاف آماری معنیداری داشتند. محدوده نتایج بدست آمده برای رطوبت 11-9/1 (%)، پروتئین 24/90-37/31 (%)، چربی 1/49-01/0 (%)، خاکستر 10-7/0 (%)، کربوهیدرات 5/23-3/9 (%)، فنل کل 43/18-581/0 (mg/g)، ظرفیت آنتیاکسیدانی 31-2/0 (%)، حلالیت پروتئین 3/86-2/82 (%)، دمای دناتوراسیون 86/89-82/81 (oC)، شاخص روشنایی (L) 6/87-6/41، a 9/9-(8/0-) و b 1/21-2/10 برای نمونههای آرد و پروتئین بدست آمدند. نمونههای ایزوله پروتئینی، محتوای رطوبت، چربی، خاکستر، فنل کل و ظرفیت آنتیاکسیدان کمتر و پروتئین بیشتری را در مقایسه با نمونههای آرد نشان دادند. نمونههای پروتئینی بدست آمده با استفاده از کربن فعال محتوای رطوبت، چربی، خاکستر، فنل و ظرفیت آنتیاکسیدانی پایینتر و محتوای پروتئین، حلالیت پروتئین، دمای دناتوراسیون و شاخص روشنایی بیشتری را در مقایسه با نمونههای پروتئینی استخراجی به روش معمول نشان دادند. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: ایزوله پروتئینی آفتابگردان; ویژگیهای فیزیکوشیمیایی; دمای تغییر ماهیت | ||
|
Statistics Article View: 107 PDF Download: 88 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,782,849 |
| PDF Download | 15,990,290 |