بررسی امکان تولید نوعی گستردنی از روغن سویا و شیر لاکتیکی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 6, Volume 14, Issue 63, 1396, Pages 63-72 PDF (451.06 K) | ||
| Author | ||
| یدالله ترکاشوند* | ||
| عضو هیئت علمی سازمان تحقیقات کشاورزی | ||
| Abstract | ||
| چکیده واردات 30 هزار تن کره در سال که قسمتی از نیاز داخلی را پاسخگوست و با خروج بیش از 120 میلیون دلار ارز از کشور همراه است. می توان با استفاده از مایه زنی استارتر مزوفیل مولد دی استیل یا استارتر ترموفیل لاکتیک (ماست) در شیر پس چرخ (فاز آبی)، عطر و طعمی کره ای در محصول ایجاد نمود. عطر محصولی که با استارتر مزوفیل تهیه می شود با اطمینان 95% از کره لاکتیک وارداتی بهتر بود و از نظر بافت، مزه و سایر مشخصات حسی نیز با آن تفاوت خیلی محسوسی نداشت. کلیه خصوصیات حسی محصول با اطمینان 95%، خوب تا بسیار خوب و بافت، قابلیت گسترش و قوام محصول نیز با اطمینان 95% بسیار خوب بود. تولید آزمایشی محصول به این روش در کارخانه پنیر مینودشت گلستان با تغییرات مختصری در نحوه استفاده از تجهیزات آن با موفقیت انجام شد. به شکل مشابهی با چیدمان مناسب چند مخزن سه جداره، یک همزن دور بالا، یک پمپ سیرکولاسیون، یک دستگاه بارسفت کن مداوم بستنی و دستگاه بسته بندی کره می توان در هر واحد تولیدی مشابهی، امولسیون این نوع گستردنی را بخوبی تهیه و پس از جامدسازی و ورز دادن آن، مانند کره بسته بندی نمود. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژه گان: گستردنی; شیر لاکتیکی (شیر مایه زده); پلی مورفیسم; جامد سازی امولسیون | ||
|
Statistics Article View: 148 PDF Download: 78 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,893,855 |
| PDF Download | 16,067,890 |