شناسایی باکتری های اسید لاکتیک جدا شده از ماست های سنتی عشایر خراسان رضوی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 4, Volume 14, Issue 63, 1396, Pages 41-50 PDF (372.08 K) | ||
| Authors | ||
| رضا حاجی محمدی فریمانی1; محمد باقر حبیبی نجفی* 2; بی بی صدیقه فضلی بزاز3; محمد رضا عدالتیان4; احمد رضا بهرامی5 | ||
| 1دانشجوی دکترای تخصصی میکروبیولوژی مواد غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
| 2استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
| 3استاد، مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد | ||
| 4استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
| 5استاد گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
| Abstract | ||
| چکیده تلاش گستردهای در سراسر دنیا به منظور مطالعه باکتریهای اسید لاکتیک فرآورده های تخمیری سنتی از جمله ماست در جریان است تا بتوان از آن در جهت بهبود یا جایگزینی سویههای آغازگر تجاری موجود استفاده کرد. در این پژوهش، پنج نمونه ماست محلی از عشایر مناطق مختلف استان خراسان رضوی جمع آوری شد. گروهبندی و شناسایی جدایهها بر اساس آزمونهای فیزیولوژیک و بیوشیمیایی (روش غیرمولکولی) و فناوری ARDRA و توالییابی (روش ژنتیکی) صورت پذیرفت. در مجموع هفتاد و یکجدایه شامل 33استرپتوکوکوس ترموفیلوس و 30 لاکتوباسیلوس دلبروکی (زیرگونه های بولگاریکوس و لاکتیس) به عنوان جدایه های غالب در تمام نمونه های ماست به دست آمد. علاوه بر این هشت جدایه دیگر شامل لاکتوباسیلوس هلوتیکوس، پدیوکوکوس پنتوزاسئوس و ویسلا سیباریا نیز مشاهده گردید. نتایج این پژوهش نشان میدهد نمونههای مختلف ماست از نظر ترکیب جمعیتباکتریهای اسید لاکتیک با یکدیگر متفاوت میباشند. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: فرآوردههای لبنی سنتی; آغازگر; استرپتوکوکوس ترموفیلوس; لاکتوباسیلوس دلبروکی | ||
|
Statistics Article View: 194 PDF Download: 103 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,877,464 |
| PDF Download | 16,059,650 |