پیشبینی برخی خواص خشک کردن دانه های انار، انگور و بنه به کمک شبکههای عصبی مصنوعی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 27, Volume 14, Issue 62, 1396, Pages 319-303 PDF (452.75 K) | ||
| Authors | ||
| محمد کاوه* 1; رضا امیری چایجان2 | ||
| 1دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سردشت، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، سردشت، ایران | ||
| 2دانشیار گروه مهندسی بیوسیستم- دانشکده کشاورزی- دانشگاه بوعلیسینا- همدان | ||
| Abstract | ||
| چکیده هدف از این تحقیق برآورد ضریب پخش رطوبت موثر، انرژی مصرفی ویژه، نرخ خشککردن و نسبت رطوبت در خشک کردن بستر سیال دانه های انار، انگور و بنه به کمک شبکههای عصبی مصنوعی میباشد. سه عامل موثر برای پیشبینی ضریب پخش رطوبت موثر و انرژی مصرفی ویژه عبارتند از: نوع محصول، سرعت هوای ورودی، دمای هوای ورودی. برای پیشبینی نرخ خشککردن و نسبت رطوبت از چهار عامل موثر استفاده شد که عبارت بودند از: نوع محصول، سرعت هوای ورودی، دمای هوای ورودی و زمان خشککردن. تعداد 27 آزمایش برای ضریب پخش رطوبت موثر و انرژی مصرفی ویژه و 2165 آزمایش برای نرخ خشککردن و نسبت رطوبت برای ایجاد الگوهای آموزش و ارزیابی به وسیله یک خشککن آزمایشگاهی انجام گرفت. از شبکهها و الگوریتمهای متعددی برای آموزش الگوهای موجود استفاده شد. نتایج بررسیها نشان داد که شبکه پس انتشار پیشخور با توپولوژی 2-5-5-3 و تابع آستانه لونبرگ-مارکوارت قادر است ضریب پخش رطوبت موثر و انرژی مصرفی ویژه را با ضریب تعیین 9805/0 و 9954/0 و خطای میانگین مربعات 00009/0 در شرایط مختلف خشککردن دانه های انار، انگور و بنه در خشککن بستر سیال را پیشبینی نماید. همچنین بیشترین ضریب تعیین برای پیشبینی نرخ خشککردن و نسبت رطوبت به ترتیب 9799/0 و 9996/0 به دست آمد. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: خشککردن; خشککن بسترسیال; ضریب پخش رطوبت موثر; نرخ خشککردن و شبکههای عصبی مصنوعی | ||
|
Statistics Article View: 127 PDF Download: 54 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,820,666 |
| PDF Download | 16,010,568 |