ارزیابی خصوصیات امولسیفایری صمغ چرخک (Launaea acanthodes) | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 16, Volume 14, Issue 62, 1396, Pages 181-189 PDF (248.52 K) | ||
| Authors | ||
| جعفر محمدزاده میلانی1; شیوا خیری2; رویا باقری3; گیسو ملکی* 4 | ||
| 1دانشیار گروه علوم وصنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
| 2دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد علوم وصنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحدآیت الله آملی، بابل. | ||
| 3استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحدآیت الله آملی، بابل. | ||
| 4دانشجوی دکتری گروه علوم وصنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
| Abstract | ||
| چکیده چرخک (Launaea acanthodes) یکی از گونه های متداول گیاهان دارویی در مناطق مرکزی ایران است. در این مطالعه صمغ به روش استخراج الکلی توسط اتانول 90 درصد استخراج شده است که درصد بازده این صمغ 4/40 درصد تعیین شد. سپس خصوصیات امولسیفایری صمغ استخراج شده، مورد بررسی قرار گرفت که جهت این امر امولسیون های روغن سویا (w/w10%) با غلظت های صمغ 1، 2، 4 و 6 درصد تهیه شد. آزمون های مورد بررسی در مورد تمام امولسیون ها عبارت بودند از کشش سطحی و بین سطحی، تست پایداری، اندازه گیری توزیع اندازه ذرات، مشاهده با میکروسکوپ نوری و ویسکوزیته. به طور کلی مشخص شد که راندمان پلی ساکاریدی صمغ چرخک نسبت به سایر صمغ های بومی ایران بیشتر می باشد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که افزایش غلظت صمغ در امولسیون ها باعث کاهش کشش سطحی و بین سطحی و افزایش ویسکوزیته می شود. توزیع اندازه ذرات نیز با افزایش غلظت صمغ در امولسیون، کاهش می یابد. این صمغ همچنین در آزمایش پایداری،ثبات کلی خوبی را در طی دو ماه داشت. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: استخراج صمغ; خواص امولسیفایری; صمغ چرخک | ||
|
Statistics Article View: 198 PDF Download: 136 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,820,596 |
| PDF Download | 16,010,523 |