بهینه سازی خشک کردن اسمز- هوای داغ گلابی با استفاده از روش سطح-پاسخ | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 5, Volume 14, Issue 62, 1396, Pages 65-57 PDF (236.39 K) | ||
| Authors | ||
| مجتبی امیری پور* 1; محمد باقر حبیبی نجفی2; محبّت محبّی2; باقر عمادی3 | ||
| 1دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
| 2استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
| 3دانشیار، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
| Abstract | ||
| چکیده در این تحقیق روش سطح پاسخ برای بهینهسازی شرایط خشککردن برشهای گلابی توسطاسمز-هوای داغ مورد استفاده قرار گرفت. اثر دمای خشککردن(50-70 درجه سانتیگراد) و زمان خشککردن(240-360 دقیقه) به عنوان متغیرهای مستقل بر میزان رطوبت، درصد چروکیدگی و نسبت آبگیری مجدد برشهای گلابی به عنوان متغیرهای وابسته(پاسخ) مورد ارزیابی قرار گرفت. مدلهای رگرسیونی به دست آمده برای تمام پاسخها از نظر آماری در سطح 99% اطمینان معنی دار بودند.تمام متغیرهای فرایند به صورت خطی برای تمام پاسخها معنی دار بودند(p<0.01). همچنین عبارت درجه دوم دمای خشک کردن درمورد نسبت آبگیری مجدد معنی دار بود.شرایط بهینه به دست آمده برای حداقل میزان رطوبت و درصد چروکیدگی و حداکثر نسبت آبگیری مجدد عبارت بود از: دمای 39/60 درجه سانتیگراد و زمان خشککردن 360 دقیقه. در شرایط بهینه به دست آمده میزان رطوبت 17/26%، نسبت آبگیری مجدد 62/1 و درصد چروکیدگی 31/77% بود. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: برشهای گلابی; بهینه سازی; خشک کردن اسمز-هوای داغ; روش سطح پاسخ | ||
|
Statistics Article View: 171 PDF Download: 119 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,820,596 |
| PDF Download | 16,010,524 |