بررسی ویژگیهای نفوذپذیری به بخار آب، مکانیکی، حرارتی و ریزساختار فیلمهای خوراکی بر پایه ژلاتین ماهی کپور سرگنده | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 4, Volume 13, Issue 60, 1395, Pages 37-47 PDF (766.75 K) | ||
| Authors | ||
| سیده خدیجه حسینی* 1; علی معتمدزادگان2; زینب رفتنی امیری2; شبنم حمزه3 | ||
| 11- دانشجوی کارشناسیارشد علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات آیت الله آملی آمل 2- کارشناس گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
| 2استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
| 3مربی گروه علوم و صنایع غذایی، موسسه آموزش عالی تجن، قائمشهر | ||
| Abstract | ||
| چکیده فیلمهای خوراکی لایههای نازکی بر پایه بیوپلیمرهای طبیعی هستند. هدف از این مطالعه تعیین ویژگیهای نفوذپذیری نسبت به بخار آب، خواص مکانیکی، گرمایی و ساختار فیلمهای ژلاتینی پوست ماهی کپور سرگنده می باشد. فیلمها از ترکیب 3 گرم ژلاتین در ml100 آب،10-0% سوربیتول و 10% گلیسرول تهیه شدند. نمونهها، قبل از انجام آزمون خواص مکانیکی در رطوبت نسبی3± 75% و دمای0C 25 به مدت 2 روز مشروط شدند. با افزایش محتوی سوربیتول، ازدیاد طول تا نقطه پارگی و نفوذپذیری نسبت به بخار آب افزایش، مقاومت کششی و مدول الاستیک کاهش معنیداری یافتند. فیلمهای ژلاتینی حاوی 10% گلیسرول و 5% سوربیتول بالاترین دمای انتقال شیشه ای و دمای ذوب را بعد از فیلمهای ژلاتینی فاقد سوربیتول داشتند. تصاویر میکروسکوپ الکترونی نشان دادند که فیلمهای ژلاتینی فاقد نرمکننده سطح بسیار صاف و یکنواختی داشته و حفرهها و چالههایی نیز در ساختار آنها مشاهده شد. فیلمهای پلاستیکی شده با گلیسرول 10% سطح شیشه ای داشتند. فیلم های پلاستیکی شده با گلیسرول 10% و سوربیتول در غلظتهای مختلف از ساختار متراکم و فشردهتری نسبت به فیلم شاهد و فاقد نرمکننده برخوردار بودند. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: فیلم ژلاتین; خواص مکانیکی; دمای انتقال شیشهای; نرمکننده; نفوذپذیری به بخار آب | ||
|
Statistics Article View: 177 PDF Download: 109 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,566 |
| Article View | 19,696,678 |
| PDF Download | 15,948,216 |