تاثیر امولسیفایرها و صمغهای بومی روی تشکیل و برخی ویژگیهای فیزیکی و رئولوژیکی نانوامولسیون اسانس روغنی پوست پرتقال | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 2, Volume 13, Issue 60, 1395, Pages 11-24 PDF (509.7 K) | ||
| Authors | ||
| عادل میرمجیدی1; سلیمان عباسی* 2; زهره حمیدی اصفهانی2; محمدحسین عزیزی3 | ||
| 1دانشجوی دکترای علوم و صنایع غذایی دانشگاه تربیت مدرس، دانشکدهکشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی | ||
| 2دانشیار، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکدهکشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی | ||
| 3استاد، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکدهکشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی | ||
| Abstract | ||
| چکیده در این پژوهش، تاثیر نوع امولسیفایر (Tween 80، Tween 60، Tween 20، کازئینات سدیم، WPC و WPI)، نسبت امولسیفایر (Tween 80) به فاز روغنی (اسانس روغنی پوست پرتقال) در هشت سطح (1، 5/1، 75/1، 2، 25/2، 5/2، 75/2 و 3 : 1) و امکان بهکارگیری شکل کامل، بخش محلول و نامحلول دو نوع صمغ بومی (صمغ فارسی و کتیرا) بهصورت تکی و ترکیبی در فرمولاسیون، بر تشکیل و برخی ویژگیهای نانوامولسیونهای تهیه شده از اسانس روغنی پوست پرتقال بررسی شد. برای تولید نانوامولسیونها از روش امولسیونسازی با فراصوت استفاده شد و میانگین اندازه قطرات (Z-average)، شاخص بسپاشیدگی (PDI)، گرانروی، رفتار جریانی نانوامولسیونها، پایداری فیزیکی فرمولاسیونهای منتخب در دمای ˚C25 به مدت 90 روز و همچنین مقدار انرژی مصرفی در طی فرایند بررسی شد. نتایج نشان داد که غلظت امولسیفایر یا نسبت امولسیفایر به فاز روغنی (Surfactant-to-oil ratio, SOR) تاثیر معنیداری (0001/0P<) بر ویژگیهای اندازهگیری شده داشتند و نمونههای تولید شده با نسبت 1:2 (امولسیفایر : اسانس) کمترین مقدار Z-average را دارا بودند. در ضمن، امکان حذف امولسیفایر (Tween 80) با جایگزینی آن توسط صمغها و امولسیفایرهای پروتئینی برای تشکیل نانوامولسیون پایدار میسر نگردید. در ادامه مشخص شد که تنها بخش محلول صمغ فارسی و کتیرا (بهصورت تکی و ترکیبی) قابلیت بهکارگیری در ساختار و تشکیل نانوامولسیونهای پایدار را داشتند و حضور آنها در فرمولاسیون تاثیر معنیداری (0001/0P<) بر ویژگیهای اندازهگیری شده داشت. همچنین، رفتار جریانی نانوامولسیونهای تولید شده نیوتنی بود و تاثیر مدت زمان نگهداری بر مقدار Z-average نمونهها نیز معنیدار بود (0001/0P<). | ||
| Keywords | ||
| کلید واژهگان: نانوامولسیون; امولسیفایر; صمغ; اسانس روغنی پوست پرتقال; رئولوژی | ||
|
Statistics Article View: 199 PDF Download: 151 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,781,082 |
| PDF Download | 15,989,332 |