شناسایی میزان تقلب آب در آبلیموی طبیعی با استفاده از جدول جستجوی منطق فازی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 14, Volume 13, Issue 58, 1395, Pages 173-181 PDF (315.19 K) | ||
| Authors | ||
| علیرضا یوسفی* 1; شهلا خدابخش اقدم2 | ||
| 1استادیار گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی دانشگاه بناب، بناب، ایران | ||
| 2مدرس گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه، مراغه، ایران | ||
| Abstract | ||
| چکیده در این تحقیق که برای اولین بار در مورد تقلبات در ایران انجام گرفته، میزان وجود تقلب آب در آبلیموی طبیعی با استفاده از مدلسازی سیستم فازی تعیین شد. مشخصه های pH، هدایت الکتریکی (EC)، کنتراست و همگنی (بدست آمده از تصویر نمونه ها) به عنوان ورودی و میزان وجود تقلب آب به عنوان خروجی سیستم مدل در نظر گرفته شد. از درصد های تقلب 0 (آبلیموی طبیعی)، 5، 10، 15، 25، 30 و 40 برای آموزش سیستم مدلسازی و از 5/7، 5/12، 20 و 35 درصد وجود تقلب آب برای آزمون کردن سیستم استفاده شد. از سیستم استنتاجی فازی ممدانی (Mamdani’s FIS) و بکارگیری تابع عضویت مثلثی بعلاوه استفاده از هفت قانون، برای مدلسازی استفاده شد. برای تعیین کارآیی سیستم فازی در تشخیص میزان تقلب موجود، از پارامتر های آماری ضریب تبیین (R2) و RMSE[1] استفاده شد. بر اساس نتایج، مقدار بالای R2 و کم RMSE که به ترتیب برابر با 99/0 و 67/1 بودند نشان داد که سیستم استنتاج فازی یک ابزار قوی در تعیین میزان تقلب آب در آبلیموی طبیعی می باشد. [1]. Root Mean Square Error | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: آبلیمو; تقلب; مدلسازی; منطق فازی | ||
|
Statistics Article View: 193 PDF Download: 91 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,672 |
| Article View | 24,384,220 |
| PDF Download | 17,531,392 |