اثر صمغهای قدومه شهری (Leidium perfoliatum) و زانتان بر ویژگیهای رئولوژیکی خمیر و کیفیت نان قالبی تهیه شده از آرد گندم | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 10, Volume 13, Issue 58, 1395, Pages 117-129 PDF (446.39 K) | ||
| Authors | ||
| هادی باقری1; آرش کوچکی* 2; محبت محبی2 | ||
| 1دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد | ||
| 2هیأت علمی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد | ||
| Abstract | ||
| چکیده در این مطالعه اثر صمغ های قدومه شهری و زانتان بر ویژگی های خمیر و کیفیت نان قالبی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت صمغ های قدومه شهری و زانتان، میزان جذب آب، پایداری خمیر و ویسکوزیته افزایش یافت. این درحالی است که با افزایش غلظت این دو صمغ شاخص مقاومت به مخلوط شدن و دمای ژلاتیناسیون کاهش نشان داد. افزودن صمغ های قدومه شهری و زانتان از نظر آماری اثری بر زمان توسعه خمیر نداشتند. نتایج مربوط به خصوصیات نگهداری گاز توسط خمیر نشان داد که افزایش غلظت صمغ قدومه شهری تاثیری بر روی این پارامتر نداشت اما با افزایش غلظت صمغ زانتان تا 5/0 درصد، قابلیت نگهداری گاز افزایش یافت. افزایش غلظت صمغ ها باعث افزایش تخلخل، رطوبت، روشنایی رنگ و سطح کلی سلول ها شد ولی حجم مخصوص و اندازه سلولها کاهش یافت. پذیرش حسی نمونه های حاوی صمغ زانتان نسبت به نمونه حاوی صمغ قدومه شهری بالاتر بود و لی از لحاظ آماری معنی دار نبود. براساس نتایج حاصله صمغ قدومه شهری از لحاظ خصوصیات عملکردی تا حدودی مشابه صمغ زانتان می باشد بنابراین، امکان استفاده از صمغ قدومه شهری به عنوان یک هیدروکلوئید بومی مناسب جهت بهبود کیفیت نان قالبی وجود دارد. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: قدومه شهری; رئولوژی; خصوصیات نگهداری گاز; نان قالبی | ||
|
Statistics Article View: 193 PDF Download: 125 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,672 |
| Article View | 24,384,163 |
| PDF Download | 17,531,368 |