مقایسه تاثیر امواج کوتاه و متوسط مادون قرمز بر پارامترهای خشک شدن برش های هلو در شرایط خلأ | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 9, Volume 13, Issue 58, 1395, Pages 107-116 PDF (601.47 K) | ||
| Authors | ||
| رضا امیری چایجان* 1; بهنام علائی2 | ||
| 1دانشیار گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه بوعلی سینا، همدان | ||
| 2دانشجوی دکتری، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه بوعلی سینا، همدان | ||
| Abstract | ||
| چکیده امواج کوتاه و متوسط مادون قرمز به عنوان یک منبع انرژی در فرآیند خشک شدن در شرایط خلأ به کار میروند و تا کنون هیچ مقایسهای بین این دو منبع انرژی در فرآیند خشک شدن محصولات کشاورزی انجام نشده است. در این تحقیق تاثیر تابش امواج کوتاه و متوسط مادون قرمز بر رفتار خشککردن برشهای هلو در شرایط خلأ بررسی و مقایسه شد. خشککردن نمونهها در فشارهای مطلق 20، 40 و60 کیلو پاسکال و در درجه حرارتهای 50، 60 و 70 درجهی سلسیوس تحت هر دو منبع انرژی انجام شد. رفتار خشک شدن برشهای هلو شامل اثر شرایط خشککردن بر کاهش رطوبت، ضریب پخش رطوبت موثر ، رنگ و چروکیدگی در خشککن خلأ- مادون قرمز مورد بررسی قرار گرفت. ضریب پخش رطوبت موثر برشهای هلو تحت تاثیر امواج متوسط مادون قرمز نسبت به امواج کوتاه در شرایط مختلف خشک کردن بین11-10× 6/2 تا 10-10× 4/1 متر مربع بر ثانیه بیشتر بود. تغییرات کلی رنگ و درصد چروکیدگی برشهای هلو تحت تاثیر امواج کوتاه مادون قرمز نسبت به امواج متوسط در شرایط مختلف خشک کردن به ترتیب بین 6/6 تا 7/8 و 8/7% تا 7/9 % کمتر بود. کمترین میزان تغییرات کلی رنگ برشهای هلو تحت امواج کوتاه و متوسط مادون قرمز به ترتیب 2/8 و 8/14 حاصل شد. همچنین کمترین درصد چروکیدگی برشهای هلو تحت امواج کوتاه و متوسط مادون قرمز به ترتیب 3/46 % و 9/55 % به دست آمد. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: امواج کوتاه مادون قرمز; امواج متوسط مادون قرمز; خشککن خلأ; رنگ; چروکیدگی | ||
|
Statistics Article View: 243 PDF Download: 142 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,674 |
| Article View | 24,395,636 |
| PDF Download | 17,535,412 |