مطالعه امکان استفاده از عصاره جلبک Enteromorpha intestinalis به منظور کنترل برخی پاتوژنهای غذایی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 7, Volume 13, Issue 58, 1395, Pages 81-91 PDF (178.73 K) | ||
| Authors | ||
| مهدی ذوالفقاری1; محمد خضری احمدآباد2; مسعود رضائی* 3 | ||
| 1دانشجوی دکتری گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس، مازندران، نور | ||
| 2دانشجوی دکتری فرآوری محصولات شیلاتی دانشکده علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس، مازندران، نور | ||
| 3استاد گروه فرآوری محصولات شیلاتی دانشکده علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس، مازندران، نور | ||
| Abstract | ||
| چکیده در این تحقیق عصاره جلبک Entromorpha intestinalis با استفاده از حلالهای آب، کلروفرم، متانول، اتانول، هگزان و استون استخراج گردید و خاصیت ضدباکتریایی و ضد قارچی این عصارهها با استفاده از روش اصلاح شده انتشار دیسک مورد ارزیابی قرار گرفت. میکروارگانیسم های مورد بررسی شامل باکتری های گرم مثبت Lactococcus lactis، Listeria monocytogenes ، Bacillus subtilis ، باکتری گرم منفیEscherichia coli و قارچ Candida albicans بودند. بر اساس نتایج این تحقیق، برای باکتری L. lactis عصاره های متانولی و هگزانی دارای بهترین اثر ممانعت کنندگی بودند (05/0>p). عصاره متانولی و عصاره اتانولی نیز بهترین عصارهها برای مهار باکتری L. monocytogenes بودند (05/0>p). اما برای سایر میکرواورگانیسمهای مورد بررسی در این تحقیق، عصاره استونی بهترین هالههای بازدارندگی رشد را ایجاد نمود (05/0>p). با توجه به نتایج این پژوهش عصاره جلبک E. intestinalis دارای فعالیت ضدباکتری و ضد قارچی خوبی بر علیه میکروارگانیسم های مورد بررسی بوده و می تواند به عنوان یک ماده ضدمیکروبی طبیعی مورد استفاده قرار گیرد. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: عصاره جلبک; خواص ضد باکتریایی; خواص ضد قارچی; روش انتشار دیسک | ||
|
Statistics Article View: 256 PDF Download: 172 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,672 |
| Article View | 24,384,177 |
| PDF Download | 17,531,371 |