کاربرد کوآنزیم Q10 به عنوان یک جز زیست فعال در غنی سازی مواد غذایی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 21, Volume 13, Issue 50, 1395, Pages 217-227 PDF (430.54 K) | ||
| Authors | ||
| نسیم خورشیدیان1; مجتبی یوسفی اصلی1; سیده معصومه عرب1; حسین حبیبی1; محمدرضا 2 کوشکی* 2 | ||
| 1دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی،کمیته تحقیقات دانشجویی، انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران | ||
| 2دکترای علوم و صنایع غذایی، عضو هیت علمی گروه تحقیقات صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران | ||
| Abstract | ||
| چکیده صنعت غذاهای فراسودمند که شامل غذا، نوشیدنیها و مکملها می باشد، یکی از حوزههایی است که رشد روز افزونی را در سالهای اخیر شاهد است و ترکیبات مختلفی به منظور بهبود ویژگیهای محصولات فراسودمند مورد استفاده قرار گرفتهاند. کوانزیم Q10یک ترکیب شبه ویتامینی محلول در چربی است که در بدن ساخته می شود. کوانزیم Q10 ، یک آنتی اکسیدان طبیعی است که نقش اساسی در تولید انرژی در سلول و اثرات مفیدی در سلامت بدن دارد . این ماده به طور طبیعی در بسیاری از مواد غذایی وجود دارد. گوشت ، ماهی ، مغزهای خوراکی و برخی روغن ها منایع غنی از Q10 هستند و مقادیر کمتری از آن در فرآورده های لبنی ، سبزیجات ، میوه ها و غلات یافت میشود . همچنین میزان آن در مواد غذایی مختلف به منشا جغرافیایی ماده اولیه بستگی دارد. میزان متوسط دریافت روزانه Q10، تنها 6- 3 میلیگرم است. مقدار دریافت روزانه می تواند به طور قابل توجهی از طریق غنی سازی مواد غذایی افزایش یابد. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژه‎ گان: کوآنزیم Q10؛ پایداری؛ فراسودمند؛ غنی سازی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 297 PDF Download: 123 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,672 |
| Article View | 24,384,219 |
| PDF Download | 17,531,392 |