اثر متقابل نانوفیبرسلولز با صمغ گوار، لوبیای لوکاست و متیل سلولز بر ویژگیهای رئولوژیکی سس کچاپ | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 15, Volume 13, Issue 50, 1395, Pages 153-164 PDF (738.32 K) | ||
| Authors | ||
| آناهیتا طریقی* 1; مزدک علیمی2; حسین یوسفی3 | ||
| 1دانش آموخته کارشناسی ارشد صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات آیت الله آملی، آمل، ایران | ||
| 2استادیار دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات آیت الله آملی، آمل، ایران | ||
| 3استادیار دانشکده مهندسی چوب و کاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران | ||
| Abstract | ||
| چکیده در این پژوهش، 13تیمار شامل نسبتهای مختلف نانو فیبرسلولز، صمغ گوار، لوبیای لوکاست و متیل سلولز، (125،0/0 %، 375/0 %، 5/0 %) به همراه یک نمونه شاهد تهیه شده است که میزان کل صمغ استفاده شده در سس کچاپ بصورت تکی و توام برابر با 5/0% بوده است. آزمون رفتار جریان و آزمون نوسانی توسط دستگاه رئومتر (مدل MCR 501 شرکت PaarPhysica اتریش) برای بررسی اثر غلظتهای مختلف هیدروکلوئیدها بر ویژگیهای رئولوژیکی نمونههای کچاپ، یک هفته پس از تولید در دمای 25 درجه سانتی گراد انجام شد. نتایج به دست آمده از آزمون رفتار جریان توسط نرم افزار16 MINI TAB مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفته است. نتایج آزمون بررسی رفتار جریان نمونههای کچاپ، یک رفتار غیر نیوتنی و سودوپلاستیک را در کلیه نمونهها نشان میدهد. نتایج به دست آمده از برازش دادههای این آزمون با مدل کرو نیز نشان میدهد که با افزودن نانوفیبرسلولز، گوار، لوبیای لوکاست و متیل سلولز، نمونه حاوی 125/0% نانوفیبرسلولز-375/0% گوار از لحاظ تمامی ویژگیهای رئولوژیکی دارای برتری معناداری نسبت به نمونه شاهد تجاری بوده است (05/0p<). در آزمون روبش فرکانس تغییرات مدول الاستیک در سطحی بالاتری از مدول ویسکوز (G′>G″) بوده که تقویت ویژگیهای الاستیک در نمونههای مذکور را نشان میدهد. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: نانو فیبرسلولز; صمغ گوار; لوبیای لوکاست; متیل سلولز; سس کچاپ; ویژگیهای رئولوژیکی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 434 PDF Download: 145 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,672 |
| Article View | 24,384,217 |
| PDF Download | 17,531,391 |