مطالعهی ضریب نفوذ مؤثر، انرژی فعالسازی و مدلسازی سنیتیک رطوبتزنی نخود فرنگی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 2, Volume 13, Issue 50, 1395, Pages 11-20 PDF (315.03 K) | ||
| Authors | ||
| علی آلحسینی* 1; علی فائزیان2; علی رافع3; الهام آلحسینی4 | ||
| 1دانشجوی دکترای مهندسی مواد و طراحی صنایع غذایی، گروه نانو تکنولوژی، پژوهشکده علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران | ||
| 2استادیار، گروه طراحی ماشینآلات صنایع غذایی، پژوهشکده علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران | ||
| 3استادیار، گروه فرآوری مواد غذایی، پژوهشکده علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران | ||
| 4دانشآموخته کارشناسی ارشد، گروه مهندسی مواد و طراحی صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات آیت الله آملی، آمل، ایران | ||
| Abstract | ||
| چکیده در این پژوهش، مدلسازی جذب آب دانههای نخود فرنگی با استفاده از روابط ریاضی انجام شد. مقدار Deff برای دانهی نخود فرنگی (m2/s) 8-10×69/1 با ضریب تبیین بالا (97/0 = R2) به دست آمد. همچنین انرژی فعالسازی دانههای نخود فرنگی با افزایش محتوای رطوبتی و به دنبال آن افزایش شعاع دانهها در دمای 5 درجه سانتیگراد، کاهش یافت. ارزیابی مدل پلگ برای توصیف رفتار جذب آب نخود فرنگی، از طریق ضریب تبیین (R2)، کای اسکور (χ2)، ریشه میانگین مربعات خطا (RMSE) و خطای انحراف میانگین (MBE)، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. مقادیر ثابت معادله پلگ k1 و k2 به ترتیب برابر با 47/57 و 0130/0- بودند. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: مدلسازی; ضریب نفوذ مؤثر; انرژی فعالسازی; سنیتیک رطوبتزنی; نخود فرنگی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 328 PDF Download: 136 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,672 |
| Article View | 24,384,209 |
| PDF Download | 17,531,384 |