بهینهسازی تولید آنزیم لیپاز مخمر Cryptococcus albidus با استفاده از رویه سطح پاسخ | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 17, Volume 13, Issue 59, 1395, Pages 181-192 PDF (405.86 K) | ||
| Authors | ||
| وجیهه زارع باقی آباد1; فریده طباطبایی یزدی* 2; سید علی مرتضوی2; مهدی وریدی3 | ||
| 1دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
| 2استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
| 3استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
| Abstract | ||
| چکیده لیپاز به علت توانایی کاتالیز طیف گستردهای از واکنشهای تبدیلی نظیر هیدرولیز، استریفیکاسیون و ترانس استریفیکاسیون به طور گستردهای در صنایع مختلف از قبیل صنایع غذایی، صنایع دارویی، پتروشیمی، صنایع مواد شونده و ... مورد استفاده قرار میگیرد.مخمرها یکی از تولیدکنندگان اصلی لیپازها به شمار میروند. در این تحقیق از متدولوژی رویه سطح پاسخ و طرح مرکب مرکزی به منظور بررسی تاثیر pH ( 5/7 – 5/5)، زمان گرمخانهگذاری(7- 3 روز) و درصد عصاره کنجاله کنجد افزوده شده به محیط کشت آزمایشگاهی( 100- 0 درصد) بر تولید و فعالیت لیپاز و بیومس تولید شده مخمر کریپتوکوکوس آلبیدوس و بهینهسازی فرایند تولید لیپاز و بیومس تولید شده، بهره گرفته شد. بر اساس نتایج به دست آمده در این تحقیق، درصد عصاره کنجاله کنجد افزوده شده به محیط کشت آزمایشگاهی و زمان گرمخانهگذاری به ترتیب موثرترین فاکتورها بر تولید و فعالیت لیپاز و میزان بیومس تولید شده بودند. براساس آزمایشهای انجام شده شرایط بهینه تولید لیپاز و میزان بیومس تولید شده جهت حصول بیشینه فعالیت لیپاز(96/98 واحد آنزیمی) و وزن خشک سلولی ( 14/1 گرم بر 100میلی لیتر محیط کشت)؛ pH56/5، زمان گرمخانهگذاری 7روز و درصد عصاره کنجاله کنجد افزوده شده به محیط کشت آزمایشگاهی 100 درصد تعیین گردید. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: آنزیم لیپاز; بهینهسازی; رویه سطح پاسخ; مخمر کریپتوکوکوس | ||
|
Statistics Article View: 197 PDF Download: 148 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,819,851 |
| PDF Download | 16,009,920 |