بهینهسازی تولید امولسیون روغن پوست پرتقال- موسیلاژ دانه به با استفاده از RSM و بررسی پایداری پودر ریزپوشانی شده حاصل | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 16, Volume 13, Issue 59, 1395, Pages 171-180 PDF (456.7 K) | ||
| Authors | ||
| شیما حسینی* 1; علیرضا صادقی ماهونک2; سید مهدی جعفری3; محمد قربانی4; آزاده سلیمی5 | ||
| 1دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
| 2دانشیار دانشکده علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم و کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
| 3دانشیار دانشکده علوم و صنایع غذایی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
| 4دانشیار دانشکده علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
| 5استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه سمنان | ||
| Abstract | ||
| چکیده هدف این پژوهش استفاده از روش سطح پاسخ به منظور رسیدن به امولسیون بهینه روغن پوست پرتقال، موسیلاژ دانهبه (QSM[1]) و مالتودکسترین (MD[2])، و استفاده از این امولسیون در فرایند ریزپوشانی این روغن بود. بدین منظور و به هدف رسیدن به یک امولسیون پایدار، اثر سه متغیر مستقل شامل مقدار روغن پوست پرتقال (25- 15 ٪ وزنی/وزنی)، نسبت QSM/MD (02/0- 015/0) و مقدار ماده جامد (QSM + MD) (35- 25٪ وزنی/وزنی) بر سه متغیر وابسته شامل اندازه قطرات امولسیون، اندیس کرمی شدن و ویسکوزیته بررسی شد. امولسیون بهینه بدست آمده (شامل مقدار ماده جامد 25٪، QSM/MD 02/0 و مقدار روغن پوست پرتقال 25٪) به روش انجمادی خشک، و به منظور بررسی پایداری آن در طول دوره نگهداری به مدت 6 هفته در سه دما 4، 25، 42 درجه سانتیگراد قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که خصوصیات رئولوژیکی QSM به ویژه ویسکوزیته آن بیشترین تاثیر را بر پایداری و خصوصیات امولسیونها داشته و این موسیلاژ حتی در مقادیر خیلی پایین نیز قادر به تولید امولسیونهایی کاملا پایدار در طول زمان است. همچنین نتایج نشان دادند که نمونههای ریزپوشانی شده به طور معناداری نسبت به نمونههای شاهد نیمه عمر و سرعت رهایش پایینتری داشتند. [1]. Quince Seed Mucilage [2]. Maltodextrin | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: موسیلاژ بهدانه; روغن پوست پرتقال; ریزپوشانی | ||
|
Statistics Article View: 230 PDF Download: 143 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,819,851 |
| PDF Download | 16,009,920 |