بررسی اثر افزودن پسماند خشک حاصل از فرآوری آب انگور قرمز (واریته سیاه سردشت) بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و خواص عملکردی سوسیس گوشت گاو | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 9, Volume 13, Issue 61, 1395, Pages 108-99 PDF (385.84 K) | ||
| Authors | ||
| فاطمه ریاضی* 1; فریبا زینالی2; ابراهیم حسینی3; هما بهمدی4 | ||
| 1دانشآموخته کارشناسی ارشد گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه ارومیه | ||
| 2استادیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه ارومیه | ||
| 3دانشیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران | ||
| 4عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی | ||
| Abstract | ||
| چکیده هدف از این پژوهش بررسی اثر افزودن سطوح (1،0 و 2 درصد) پسماند خشک حاصل از فرآوری آب انگور قرمز (واریتهی سیاه سردشت) بهعنوان ترکیبی عملگرا و اثر آن بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی وعملکردی سوسیس گوشت گاو تولیدی بود. بدین منظور آزمایشهای فیزیکوشیمایی شامل اندازهگیری رطوبت، پروتئین، چربی، خاکستر، کربوهیدرات، pH و محتوای کالری انجام گرفت. سپس نمونههای تولیدی از نظر خصوصیات عملکردی شامل ظرفیت نگهداری آب، محتوای رطوبت مترشحه و افت پخت مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که افزودن پسماند خشک حاصل از فرآوری انگور قرمز اثر معنیداری بر روی خواص فیزیکوشیمیایی نمونههای تولیدی بهجز خاکستر و pH نداشته (05/0 >p) و سبب بهبود خواص عملکردی از طریق افزایش معنیدار در ظرفیت نگهداری آب و کاهش میزان رطوبت مترشحه و افت پخت در محصول تولیدی میشود. ضرایب همبستگی پیرسون بیانگر رابطه مستقیم افت پخت و محتوای رطوبت مترشحه و رابطه معکوس این دو پارامتر با ظرفیت نگهداری آب بود؛ بنابراین استفاده از پسماند حاصل از فرآوری آب انگور قرمز بهعنوان منبع غنی از فیبر میتواند منجر به بهبود ویژگیهای تکنولوژی، خواص عملکردی و ارزش تغذیهای محصول سوسیس گردد. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: پسماند خشک حاصل از فراوری آب انگور; خصوصیات فیزیکوشیمیایی و عملکردی; سوسیس | ||
|
Statistics Article View: 175 PDF Download: 96 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,810,922 |
| PDF Download | 16,004,537 |