بهینه سازی پارامترهای فیزیکی در میزان تولید آنزیم لیپاز توسط آسپرژیلوس نایجر PTCC5010 در محیط حاوی شیره خرما و بررسی خصوصیات آن | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 15, Volume 13, Issue 57, 1395, Pages 159-167 PDF (331.95 K) | ||
| Authors | ||
| مهدیه قمری1; فریده طباطبایی یزدی* 2; ایران عالم زاده3; منوچهر وثوقی3; مهدی وریدی2; هانیه صفری4 | ||
| 1دانشجوی دکترای صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
| 2دانشیار دانشکده کشاورزی، گروه صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
| 3استاد دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه صنعتی شریف | ||
| 4فارغ التحصیل کارشناسی مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه صنعتی شریف | ||
| Abstract | ||
| لیپازهای میکروبی یکی از پرکاربردترین آنزیم ها در صنایع گوناگون می باشند و لیپاز حاصل از کپک آسپرژیلوس نایجر به دلیل غیر سمی بودن محصولات آن در صنایع غذایی و دارویی از اهمیت زیادی برخوردار است. تولید آنزیم تحت تاثیر شرایط مختلف محیطی متغییر است، لذا در این تحقیق دو پارامتر میزان pH و سرعت همزدن در تولید لیپاز توسط آسپرژیلوس نایجر به روش پاسخ عکس العمل سطح (RSM) مورد بررسی قرار گرفت. pH معادل 5/7 و سرعت همزدن rpm190 بهترین نتیجه را در تولید لیپاز به صورت کشت غوطهوری در محیط حاوی شیره خرما، نشان دادند. سپس میزان فعالیت و پایداری آنزیم در مقادیر مختلف pH و دما مورد بررسی قرار گرفت و بیشترین فعالیت آنزیم در pH برابر 7 مشاهده شد در حالیکه آنزیم در شرایط اسیدی پایدار می باشد. فعالیت لیپاز در دمای 30 درجه سانتیگراد بهینه بود و پایداری آن در دماهای بالا کاهش می یابد. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: لیپاز; آسپرژیلوس نایجر; سرعت همزدن; خصوصیات آنزیم | ||
|
Statistics Article View: 183 PDF Download: 127 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,672 |
| Article View | 24,384,218 |
| PDF Download | 17,531,391 |