ارزیابی روش مناسب استخراج DNA کپک Aspergillus niger از رب گوجه فرنگی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 13, Volume 13, Issue 57, 1395, Pages 133-143 PDF (348.26 K) | ||
| Authors | ||
| رضا کاراژیان1; محمد باقر حبیبی نجفی* 2; مسعود یاورمنش3; محمدرضا عدالتیان3; حمیدرضا پوریان فر4 | ||
| 1دانشجوی دکترا. مهندسی کشاورزی- علوم و صنایع غذایی. گرایش میکروبیولوژی مواد غذایی. دانشگاه فردوسی مشهد | ||
| 2استاد صنایع غذایی. دانشگاه فردوسی مشهد. دانشکده کشاورزی گروه علوم و صنایع غذایی | ||
| 3استادیار صنایع غذایی. دانشگاه فردوسی مشهد. دانشکده کشاورزی گروه علوم و صنایع غذایی | ||
| 4استادیار بیوتکنولوژی. جهاددانشگاهی مشهد. گروه پژوهشی زیست فناوری قارچ های صنعتی جهاددانشگاهی مشهد | ||
| Abstract | ||
| چکیده در این تحقیق روش های استخراج DNA آسپرژیلوس نایجر از رب گوجه فرنگی بهینه سازی شده و با همدیگر مقایسه شده اند. به این منظور از روش های کلاسیک استخراج بهینه سازی شده و روش های مبتنی بر کیت تجاری استفاده شد. اسپور کپک آسپرژیلوس نایجر در غلظت های مختلف (101، 103، 105 CFU/gr) به رب گوجه فرنگی اضافه شد و پس از رشد و ایجاد میسیلوم کپک استخراج DNA با پنج روش انجام شد.تفاوت روش های به کار گرفته شده بر اساس استفاده از نیتروژن مایع، اولتراسوند و محلول های لیز کننده دیواره سلولی بود. این روش ها از نقطه نظر کمیت و کیفیت DNA استخراج شده با استفاده از روش اسپکتروفتومتری با دستگاه نانودراپ مورد بررسی قرار گرفتند. همچنین با استفاده از الکتروفورز ژل DNA استخراج شده از لحاظ عدم مشاهده هاله و نبود آلودگی پروتئینی و جهت بررسی وجود ممانعت کننده های PCR در نمونه های DNA استخراج شده عملیات PCR با استفاده از پرایمرهای پیشرونده و پس رونده طراحی شده انجام شد. نتایج نانودراپ و الکتروفورز ژل DNA و نتایج PCR در 5 روش موید این مطلب است که روش 1 مناسب ترین روش برای استخراج DNA این کپک از رب گوجه فرنگی می باشد. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: استخراج DNA; آسپرژیلوس نایجر; رب گوجه فرنگی | ||
|
Statistics Article View: 212 PDF Download: 152 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,672 |
| Article View | 24,384,190 |
| PDF Download | 17,531,376 |