بررسی اثربخشی عصاره گلهای رازک علیه مخمر نانوایی و گروهی از کپکهای عامل فساد نان | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 10, Volume 13, Issue 57, 1395, Pages 101-108 PDF (329.32 K) | ||
| Authors | ||
| مرضیه محمدی1; مرتضی خمیری* 1; سید هادی رضوی2; مهران اعلمی2 | ||
| 1گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران | ||
| 2گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران، کرج، ایران | ||
| Abstract | ||
| در راستای افزایش تقاضا برای استفاده از گیاهان دارویی در سالهای اخیر، گیاه رازک توجه بسیاری از محققان را به خود جلب کرده است و از آن به عنوان یک ضدکپک قوی یاد میشود. رازک گیاهی دارویی است که در طب سنتی کاربردهای گوناگونی دارد. هدف از این مطالعه بررسی اثر ضدقارچی عصاره اتانولی گلهای رازک بر روی تعدادی از کپکهای عامل فساد نان و مخمر نانوایی است. در این مطالعه تجربی-آزمایشگاهی از عصاره اتانولی گونه.HumuluslupulusL استفاده شد. خاصیت ضدقارچی عصاره با استفاده از آزمون حساسیت رقتهای مایع[1] در برابر میکروارگانیسمهای Saccharomyces cerevisiae، Aspergillus niger، Aspergillusflavus، Penicillium chrysogenum، Penicillium citrinum، Rhizopus oryzae وRhizomucor Spp. تعیین شد.نتایج نشان داد که عصاره اتانولی گلهای رازک از رشد کلیه کپکهای مورد آزمون جلوگیری میکند. غلظت مهارکننده رشد برای کپکها ازmg/ml875/1 تا mg/ml3/3تغییر میکند. این عصاره بر روی مخمرSccharomycescervisiae در دامنه غلطت 0 تا mg/ml 15مؤثر نبود. از یافتههای این پژوهش نتیجهگیری میشود عصاره اتانولی گلهای رازک بر رشد کپکهای عامل فساد مواد غذایی و بویژه نان اثر قابل ملاحظهای دارد و به منظور استفاده از این عصاره به عنوان یک نگهدارنده طبیعی در مواد غذایی انجام تحقیقات بیشتر ضروری است. [1]. Broth Dillution Susceptibility Test | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: فعالیت ضدقارچی; عصاره اتانولی رازک; آزمون حساسیت رقتهای مایع | ||
|
Statistics Article View: 292 PDF Download: 149 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,672 |
| Article View | 24,384,187 |
| PDF Download | 17,531,376 |