تعیین شرایط بهینه فرآیند خشککردن پسته در خشککن مایکروویو بسترسیال | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 2, Volume 13, Issue 57, 1395, Pages 13-24 PDF (269.34 K) | ||
| Authors | ||
| معین زریننژاد1; رضا امیری چایجان* 2 | ||
| 1دانشجوی کارشناسیارشد مهندسی بیوسیستم، دانشگاه بوعلیسینا، همدان | ||
| 2دانشیار گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه بوعلیسینا، همدان | ||
| Abstract | ||
| چکیده در این پژوهش اثر شرایط مختلف خشک کردن مایکروویو بسترسیال (دمای هوای ورودی، سرعت هوای ورودی و توان مایکروویو) بر روی زمان خشکشدن، ضریبپخش رطوبت موثر، چروکیدگی و انرژی مصرفی کل مغز پسته مورد مطالعه قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل دادهها و بهینهسازی فرآیند خشککردن پسته از روش سطح پاسخ و طرح مرکب مرکزی استفاده شد. پارامترهای ورودی (مستقل) عبارتند از: دمای هوای ورودی، سرعت هوای ورودی و توان مایکروویو و پارامترهای وابسته (خروجی یا پاسخ) عبارتند از: زمان خشکشدن، ضریبپخش رطوبت مؤثر، چروکیدگی و انرژی مصرفی کل. رطوبت اولیه نمونههای پسته رقم اکبری 569/0 برپایه خشک بدست آمد. برای خشککردن نمونه ها از سه سرعت هوای ورودی 16/1، 32/3 و 48/8 متر بر ثانیه، سه دمای هوا 35، 45 و 55 درجه سلسیوس و سه سطح توان مایکروویو 220، 330 و 440 وات استفاده شد. مقادیر زمان خشکشدن، ضریبپخش رطوبت موثر، چروکیدگی و انرژی مصرفی کل به ترتیب 2/1 تا 83/3 ساعت، 10-10×70/2 تا 9-10×32/1 متربرثانیه، 01/12% تا 43/35% و 337/0 تا 63/1 کیلووات ساعت به دست آمدند. نقطه بهینه خشککردن پسته در دمای هوای 48/38 درجه سلسیوس، سرعت هوای 16/1 متر بر ثانیه و توان مایکروویو 440 وات به دست آمد و مقادیر متغیرهای پاسخ در نقطه بهینه زمان خشککردن، ضریب پخش رطوبت موثر، چروکیدگی و انرژی مصرفی کل برای خشککردن پسته با خشککن مایکروویو بسترسیال به ترتیب 677/2 ساعت، 10-10×179/5 مترمربع بر ثانیه، 41/18% و 7109/0 کیلووات ساعت محاسبه شد. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: بهینهسازی; پسته; چروکیدگی; انرژی مصرفی کل | ||
|
Statistics Article View: 207 PDF Download: 102 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,672 |
| Article View | 24,384,209 |
| PDF Download | 17,531,386 |