جستجوی ژنومی کوکسیلا بورنتی در شیر گوسفند به روش Nested-PCR در شهرستان خرم آباد، ایران | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 15, Volume 13, Issue 56, 1395, Pages 165-171 PDF (172.04 K) | ||
| Authors | ||
| سمیرا لرستانی1; امین جایدری* 2; شهرام ملکی3; پیمان خادمی4 | ||
| 1دانشجوی کارشناسی ارشد باکتر شناسی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه لرستان خرم آباد، ایران. | ||
| 2استادیار، گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران | ||
| 3استادیار، گروه دام بزرگ، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران | ||
| 4دانش آموخته کارشناسی ارشد باکتری شناسی، گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد | ||
| Abstract | ||
| چکیده تب کیو یک بیماری مشترک بین انسان و دام با انتشار جهانی است که توسط یک ریکتزیای اجباری داخل سلولی به نام کوکسیلا بورنتی (Coxiellaburnetii) ایجاد میشود. گاو، گوسفند و بز عمدهترین مخازن این بیماری بوده و ارگانیسم را از طریق شیر دفع میکنند. این مطالعه با هدف بررسی میزان شیوع کوکسیلا بورنتی در شیر خام گوسفند در شهرستان خرم آباد انجام شد. اینمطالعه به صورت مقطعی- توصیفی از بهار 1392 تا زمستان 1392 انجام شد. در مجموعه 72 نمونه شیر گوسفند به صورت تصادفی جمعآوری شد و از نظر حضور کوکسیلا بورنتی به روش (Nested- PCR) مورد آزمایش قرار گرفتند. در این مطالعه، از مجموع 72 نمونه شیر گوسفند، 15 نمونه 83/20 درصد از نظر وجود کوکسیلا بورنتی مثبت بودند. شیوع کوکسیلا بورنتی در فصول مختلف متفاوت بود. با توجه به جدول آمار توصیفی در مورد کل دادههای گردآوری شده در فصول و مناطق مختلف مشاهده شد که بیش از 62/79 درصد نمونهها منفی و حدود 38/20 درصد آنها مثبت بود. بررسی حاضر نشان داد که در این منطقه کوکسیلا بورنتی وجود دارد و شیر گوسفند میتواند یکی از منابع بالقوه تب کیو در انسان باشد. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: تب کیو; کوکسیلا بورنتی; شیر گوسفند; خرم آباد | ||
|
Statistics Article View: 168 PDF Download: 109 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,577 |
| Article View | 19,954,899 |
| PDF Download | 16,089,589 |